VIDEO Bitka uprchlíků a místních ve Finsku. Dvě dívky v autě unikly o vlásek

25.08.2016 21:52

Ve finském městě Forssa bylo opravdu horko. Asi stovka místních občanů zaútočila na ubytovnu pro žadatele o azyl. Jenže migranti si to nedali líbit a s klacky a kameny v ruce se rozhodli, že Finům oplatí stejnou mincí. A bylo zle.

VIDEO Bitka uprchlíků a místních ve Finsku. Dvě dívky v autě unikly o vlásek
Foto: thinkstock.com
Popisek: Kriminalita, ilustrační foto

Šestnáctitisícové město na jihu Finska prožilo krušné momenty. V úterý večer mělo dojít k tvrdému střetu mezi místními Finy a žadateli o azyl. Buď šlo o rasistický útok zdejších občanů na žadatele o azyl, nebo o odvetu za zmláceného patnáctiletého chlapce, kterého prý napadli migranti.

Ve rvačce, do které bylo zapojeno až sto lidí, proti sobě stanuli místní občané vyzbrojení baseballovými pálkami na jedné straně a klacky a kamením na straně druhé. Narůstajícímu hněvu na poslední chvíli stačily uniknout dvě Finky v automobilu. Rozezlení migranti bušili do jejich vozu již zmíněnými klacky.

Když na místo dorazila policie, agresoři se rozprchli na všechny strany, jako když do vrabců střelí. „Doufám, že lidé pochopí, že násilí a podobné útoky jsou vždy špatné. A to platí pro obě strany, nikdo by se toho neměl účastnit,“ okomentovala incident podle serveru Blesk.cz, který na událost upozornil, radní Kaisa Lepola.

Bohužel nelze vyloučit, že se nepokoje, které v posledních nocích zažívá Švédsko, přelijí i do Finska. Sluší se připomenout, že v některých švédských městech dochází v nočních hodinách k zapalování aut, především v chudinských čtvrtích, kde žijí migranti. Ve Finsku byl ovšem dosud klid.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…