VIDEO Bouchly nervy. Řidič kamionu narazil autem do klima aktivisty. Doplatil na to

18.07.2023 18:25

MONITORING SÍTÍ Klimatičtí aktivisté z uskupení Poslední generace svojí blokádou silnice v německém městě Stralsund rozlítili řidiče kamionu, který aktivisty nejprve napadl a poté na jednoho z aktivistů najel a pár metrů ho tlačil před sebou. Řidič se poté sám přihlásil na policii, kde mu byl okamžitě odebrán řidičský průkaz.

VIDEO Bouchly nervy. Řidič kamionu narazil autem do klima aktivisty. Doplatil na to
Foto: Repro Twitter @AufstandLastGen
Popisek: Blokování dopravy Poslední generací v Berlíně

V německém Stralsundu se ve středu zcela vymkla kontrole protestní akce Poslední generace. Řidič nákladního automobilu agresivně zaútočil na klimatické aktivisty, kteří zablokovali silnici. Na záběrech z místa, které byly sdíleny na sociálních sítích, je vidět, jak několik motoristů ztratilo nervy, strkalo do klimatických aktivistů a nahlas nadávalo.

 

 

Anketa

Vadí vám, když nemůžete za zboží nebo služby zaplatit kartou?

38%
62%
hlasovalo: 41189 lidí
Situaci nejvíce vyhrotil řidič kamionu, který ve vzteku vyskočil z kabiny, zaútočil na aktivisty, snažil se je odtáhnout pryč ze silnice a hrozil jim pěstmi. Poté se vrátil za volant a do jednoho z mladíků najel svým několikatunovým vozem a několik metrů ho tlačil před sebou.

Policie podle deníku Bild následně obdržela několik telefonátů o incidentu. „Když policisté přijeli, řidič kamionu už byl na útěku,“ uvedl policejní mluvčí s tím, že po půl hodině se řidič kamionu sám policii přihlásil. „Přijel na policejní stanici v Grimmenu a přihlásil se tam. Po konzultaci se státním zastupitelstvím mu byl okamžitě odebrán řidičský průkaz,“ dodal mluvčí.

Řidič je nyní vyšetřován pro napadení a pro nebezpečné chování v silničním provozu. Klima aktivisté čelí obvinění z porušení zákona o shromažďování a nátlakovém chování v silničním provozu. Řidič mezitím nepřišel jen o řidičský průkaz, ale také o zaměstnání.

„Jsme šokováni a znepokojeni předvedeným chováním. O incidentu jsme se dozvěděli v 17 hodin a okamžitě jsme dopravce informovali, že tento řidič by pro nás již neměl jezdit,“ oznámil mluvčí společnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Místo odměny ho vyhodí ??, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseberan 96 , 18.07.2023 21:14:41
To je pěknej bordel v Evropě ! Kdejakej ozembouch si vleze na cestu a je to v pořádku ? byl překážka? Byl! Byla překážka odstraněna ?Byla ! Tak tam neměl znova lézt ,.....!

|  12 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …