VIDEO Budeme vás bít! Rouškové gestapo: 50 lidí prý mlátí lidi bez roušek

10.09.2020 9:34

V centru republiky se prý objevili samozvaní vymahači práva, kteří si myslí, že poslušnost z lidí vymlátí. Nandají pořádnou „nakládačku“ všem, kdo nenosí ústenku. Jeden z nich vzkázal přes internet lidem, že je varuje: Policie je prý vždycky pustila, protože mají pravdu. Tak jsme se policistů zeptali.

VIDEO Budeme vás bít! Rouškové gestapo: 50 lidí prý mlátí lidi bez roušek
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Tento muž natočil video, umístěné na sociální síti pod jménem Jiří Hajt. Varuje lidi, že když nebudou nosit roušky, tak je on a další kumpáni budou mlátit. I ženy. Prý to pomáhá.

Prostě to začneme mlátit!

Jedním z členů „rouškového gestapa“ by měl údajně být Jiří Hajt, který na sociální síti natočil video, kde o tom mluví a své kroky zdůvodňuje.

„Ahoj lidičky, dneska jezdíme po Praze, kontrolujeme, kdo má v MHDéčkách a v metrách roušky. Jezdíme už takhle asi dva měsíce, protože je to hrozný, nikdo to nenosí. Máme oranžovou, takže ta Praha je skoro na úrovni toho, že budou některý akce zakazovat,“ začíná svůj proslov ve zmíněném videu.

Další slova už působí hrozivěji: „Jenom vás slušně varuju: Noste to, nebo budete dostávat. Myslím to vážně. Je nás padesát a jsme rozdělení – Beroun a já nevim, různě se pohybujeme. A nekoukáme na to, jestli je to ženská nebo chlap. Prostě, noste to, jo? Teď zrovna se chystám zase ject někam, třeba Kobylisy. Prostě to začneme mlátit. Vy prostě to děláte schválně, vy to nerespektujete tu vládu. Tak si to pak vyřiďte, s kým chcete.“

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí

Šokující proslov je korunován obhajobou této údajné činnosti: „Několikrát jsme byli na výslechu, několikrát jsme byli na policii a vždycky nás pustili, protože máme pravdu. A vidíte, pomáhá to: Dostane, a nosí roušku. Takže děkuju a doufám, že jste tomu rozuměli.“

Muže, který v šotu mluví, lze skutečně na Facebooku pod jménem Jiří Hajt nalézt.

Video na kanále YouTube pro jistotu, než bude stažené, zveřejnil začátkem tohoto týdne mimo jiné Aleš Trčka, a to s textem: „Je jich asi 50 a jezdí po Praze a kolem Prahy... Kdo nemá roušku, tomu naloží. Policie to neřeší, protože jsou v právu... A takto tady žijeme... Nemáte toho už dost?“ Zároveň posílá diváky na stránku Občanská Neposlušnost. „Přidejte se.. Nebo se necháme mlátit?“ apeluje na veřejnost.

Záznam už k 9. září zhlédlo zhruba 30,5 tisíce osob.

A co policie?

Věc totiž vyvolala mezi lidmi pobouření, a nechtějí to tak nechat. „Ty sáhnout na moje dítě nebo moji rodinu, že nemá roušku, tak ti ten rypák tak rozhňápu, že vás bude jen 49,“ napsal pod video napříkald Miroslav Gába.

Jedna z reakcí na prohlášení „pana mlátičky“. Reprofoto: Youtube.com

Někteří pod video napsali, že na dotyčného podají trestní oznámení za vyhrožování a vydírání. Informace byla posléze aktualizována s tím, že trestní oznámení už bylo podáno. Přihlásil se k tomu jakýsi Jiří Štěch.

Oslovili jsme pražskou Policii ČR, zda popsanou věc skutečně řeší. „Zveřejněným videozáznamem se zabýváme a celou věc prověřujeme. Zatím bez konkrétních závěrů," sdělil ParlamentnímListům.cz Jan Rybanský, tiskový mluvčí pražské policie, že více zatím nebude policie ´pouštět´ ven.

Peter Sabelu činnost bandy označil jako „fanatická sekta Svědci Covidovi“. Jde prý o fanatická hovada, která se vyžívají v terorizování lidí. „Asi jim za to platí.“

„A uniformy máte také jako správné rouškové gestapo? A nebuď překvapen, až dostaneš sám. Každá akce vyvolá reakci. I když tobě to psát je zcela zbytečné, nemáš to čím pochopit,“ vzkázal pro změnu Jiří Felkl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Lucie Bartoš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …