VIDEO Jde o všechno. Poslední pokus, jak vzít zemi kmotrům a jejich kámošům, prezentoval Babiš program ANO

03.09.2017 11:17

Hnutí ANO nechce za současných podmínek a situace v eurozóně přijímat euro. Zaměstnancům chce zrušit nynější tzv. superhrubou mzdu a nahradit ji dvěma sazbami daně z příjmů 19 a 23,35 procenta z hrubé mzdy.

VIDEO Jde o všechno. Poslední pokus, jak vzít zemi kmotrům a jejich kámošům, prezentoval Babiš program ANO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Anketa

Chcete, aby plénum Poslanecké sněmovny vydalo Babiše k trestnímu stíhání?

37%
63%
hlasovalo: 19741 lidí

Hnutí v programu zdůrazňuje nutnost obrany proti nelegální migraci. ANO to uvádí ve svém volebním programu s heslem Teď nebo nikdy, který dnes novinářům představil předseda hnutí Andrej Babiš. "Smáli se nám, že nemáme žádný program. Teď máme skvělý program na čtyři roky," uvedl tiskovku předseda Babiš.

„V těchto volbách jde o všechno. Je to první a poslední pokus začít řídit zemi ne ve prospěch kmotrů a jejich kámošů, ale ve prospěch lidí. Mě neumlčí, mě nezastraší,“ uvedl také.

V současné době platí zaměstnanci daň z příjmů 15 procent vyměřené z hrubé mzdy navýšené o odvody zaměstnavatele na zdravotní a sociální pojištění. To odpovídá sazbám 20,1 a 23,35 procenta. Proto chce ano zavést dvě nové sazby, které podle něj pokryjí i existující solidární přirážku. Pro zaměstnance chce zavést výdajový paušál ve formě slevy na pojistném, představovat by měl 500 korun měsíčně.

ANO chce také prosadit zákon o klíčových stavbách a slibuje, že do roku 2021, tedy do konce následujícího volebního období, postaví mimo jiné 170 kilometrů dálnic. Babiš také řekl, že chce kvůli zjednodušení pravidel pro výstavbu nový stavební zákon i nový zákon o veřejných zakázkách.

ANO v programu zdůrazňuje nutnost obrany proti nelegální migraci

Hnutí ANO v programu pro podzimní sněmovní volby zdůrazňuje nutnost uzavření vnější evropské hranice a důsledné obrany proti nelegální migraci. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl lídr hnutí Andrej Babiš s tím, že bezpečnost je nejdůležitější.

"Lidé se musí cítit bezpečně. Musíme bojovat za bezpečnost našich lidí, o bezpečnost Evropy," řekl Babiš.

V oblasti bezpečnosti zmínil také boj proti terorismu, za významné pokládá i prosazování české národní identity v Evropské unii. Zavedení eura podle něj v současné době není pro ČR výhodné.

Z programu nazvaného "Teď, nebo nikdy" vyplývá, že ANO chce navyšovat peníze pro zpravodajské služby na dvě procenta HDP. Cílem hnutí je mít 30.000 až 35.000 vojáků vybavených špičkovou technikou. Migraci je podle hnutí ANO nutné řešit mimo evropský kontinent. "To je nejen náš národní zájem, ale i zájem celé Evropy, za který musíme v Bruselu bojovat," píše se v programu, který má čtyři desítky stran.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…