VIDEO Největší bitva před kamerou PL. Václav Klaus ml. a Kateřina Valachová u jednoho stolu

15.09.2017 20:05

Největší slovní bitva, jakou jsme kdy v TV studiu ParlamentníchListů.cz zažili. Taková byla debata exministryně školství Kateřiny Valachové z ČSSD a experta ODS na školství Václava Klause mladšího. Přinášíme vám ukázku.

VIDEO Největší bitva před kamerou PL. Václav Klaus ml. a Kateřina Valachová u jednoho stolu
Foto: nat
Popisek: Logo serveru ParlamentníListy.cz

V sobotu přineseme na ParlamentníchListech.cz už deváté vydání pořadu Horké téma. Aktuální debata byla nejostřejší, jakou jste dosud v našem studiu mohli vidět.

Střet názorů a argumentů Václava Klause mladšího a Kateřiny Valachové byl možná daleko větší, než bývá zvykem na zavedených televizích. Nicméně i vystupování v takto napjatých situacích může leccos napovědět.

Tématem debaty bylo pochopitelně školství. Valachová se s Klausem neshodla prakticky na ničem. Snad kromě názoru na to, že je potřeba zvyšovat platy učitelů. I zde ovšem nepanovala úplná shoda. Oba politici se liší v pohledu na to, jakým způsobem mzdy navyšovat.

Podle Klause se vláda zachovala tak, jako by více topila v domě, který není zateplen a je tedy jedno, zda se učitelům přidá 15 nebo 40 procent. Valachová naopak odmítá, že by zvýšení tarifů znamenalo, že dobří učitelé na tom ve výsledku budou hůř, než ti špatní.

Největší spor přišel ve chvíli, kdy došla řeč na podporu nejrůznějších vzdělávacích programů, typu multikulturní výchovy nebo projektu, jehož cílem je vzbudit v žácích pozitivní vztah k uprchlíkům.

Celý pořad přineseme na serveru ParlamentníListy.cz zítra navečer. Už nyní se můžete podívat na ukázku, jak to ve studiu vypadalo:

reklama

autor: Radim Panenka

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…