VIDEO Povinná vojenská služba. Expert z Izraele ukázal na problémy. Tady, tady, tady taky

20.05.2021 21:00 | Zprávy

O tom, jak dlouho bude Evropa bezpečným místem pro život a zda jsme připraveni bránit naši vlast a hodnoty, hovořili v pořadu Rozhovoru s..., který vysílá Regionální televize, vojenský analytik Jaroslav Štefec a bezpečnostní expert, rodák z Izraele, David Bohbot.

VIDEO Povinná vojenská služba. Expert z Izraele ukázal na problémy. Tady, tady, tady taky
Foto: repro Youtube, BR
Popisek: Bezpečnostní expert David Bohbot a vojenský analytik Jaroslav Štefec v Regionální televizi

Oba dva se shodují, že občanská válka je nevyhnutelná a je jen otázkou času, kdy přijde. Podle Davida Bohbota je důležité se na ní připravit zákony, pravomocemi a mít na ní připravenou odpověď. Jaroslav Štefec následně uvedl, že veliký problém je radikalizace muslimů a migrační krize v EU. „Česká republika je srdce Evropy a pokud nějaká choroba zachvátí organismus, tak tomu srdci se nevyhne,“ uvedl Štefec.  „Islám je plíživá okupace a ono, ačkoliv si to nechcete přiznat, k tomu dochází i u nás,“ dodává.
 
 
„SPD moc hezky definovala problém, řekla nám, co jim vadí a uvedla ho do povědomí. Neřekli ale jak postupovat. Zatímco my v nedávno vytvořené koalice Svobodní, Trikolóra a Soukromníci jsme připravili plán krok za krokem, jak reagovat na reálnou hrozbu. Jsme pár kroků dopředu a máme připravené řešení,“ říká David Bohbot. 
 
Podle vojenského analytika Jaroslav Štefce se naše spojenectví s EU neprojevilo nijak pozitivně. Konkrétně hovořil o zvládnutí koronakrize. „Evropská unie minimálně rok tápala, než se začalo něco dělat. To, co z hlediska vakcín vyjednala, skončilo objektivně katastrofou. Způsob, jakým se k tomu postavilo vedené Evropské unie byl velice špatný,“ dodává. Stejná situace je prý i s migrační krizí. Jen analyzují a mluví, ale konkrétní opatření nejsou žádná. 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…