VIDEO Pronajměte barák cizincům! Merkelová vystoupila ve „Slunce, seno“ Zdeňka Trošky

15.05.2019 10:14

Angela Merkelová obchází rodiny v obci Hoštice, slavné z filmů Zdeňka Trošky, a žádá po lidech, aby u sebe doma ubytovali cizince. Prý jen na léto a za náležitou finanční odměnu. Jak její snaha dopadne? To se dozvíte v recesistickém videu, které se před volbami do europarlamentu šíří internetem.

VIDEO Pronajměte barák cizincům! Merkelová vystoupila ve „Slunce, seno“ Zdeňka Trošky
Foto: Screen Facebook
Popisek: Angela Merkelová v Hošticích

Vít Jedlička ve volbách do Evropského parlamentu vede kandidátku Svobodných a dalších menších pravicových uskupení. Kromě toho je znám jako prezident mikrostátu Liberland a provozovatel facebookové stránky Reformy.cz. A právě zde se objevilo pozoruhodné předvolební video.

Legrační předvolební sestřih vychází z několika scén z filmu Zdeňka Trošky Slunce, seno, erotika. V nich se proslavená filmová rodina Škopkových díky střihu setká s Angelou Merkelovou. Ta obchází obyvatele Hoštic s nabídkou, která se nedá odmítnout.

„No jestli byste nechtěli pronajmout barák, na léto,“ žádá od nedůvěřivě zahlížející rodiny. Nájemcem by měli být cizinci, což je jednoznačná narážka na „vítací politiku“ německé kancléřky, která i v reálném světě podobným způsobem vnutila nové nájemníky svým německým spoluobčanům.

Anketa

Jste pro zdražení alkoholu a cigaret, jak navrhuje ministryně Schillerová?

50%
50%
hlasovalo: 11119 lidí

Jihočeští sedláci se ale nedají a odbudou Merkelovou slovy, že si to ještě musí rozmyslet. „Čtyřicet marek na den,“ navrhuje spolková kancléřka cenu za poskytnutí nemovitosti zahraničním hostům. Následuje hlasitý smích.

Celé setkání u televize sleduje farář Otík, další slavná postava Troškových komedií. Při pohledu na Merkelovou v televizi skepticky obrátí oči k nebesům: „No uznej, že s tímto materiálem se do Evropy vykročit nedá.“

Není to jediné legrační video, které se v souvislosti s eurovolbami objevilo na facebooku Reformy.cz. Krátce předtím se tam objevilo například pozoruhodné vizuální srovnání, upozorňující na podobnost gestikulace šéfa evropské frakce ALDE Guye Verhofstadta (známého u nás jako pravidelného hosta sjezdů ANO, které je členem jeho frakce) s proslulými veřejnými výstupy Adolfa Hitlera.

Vít Jedlička je znám svými neotřelými marketingovými nápady. Nejznámějším z nich je právě Liberland, stát vzniklý mezi Srbskem a Chorvatskem na místě, které uvolnila změna toku Dunaje a ani jedna ze sousedních zemí o něj neprojevila zájem.

Vít Jedlička

  • Svobodní
  • lídr krajské kandidátky Svobodných v Královéhradeckém kraji
  • mimo zastupitelskou funkci

V zemi o rozloze sedm kilomentrů čtverečních Jedlička prosazuje důsledné dodržování hodnot volného trhu, které jako ekonom dlouhodobě hájí. Liberland představil i na mezinárodním fóru a dal dohromady dokonce i fotbalovou reprezentaci státu.

VÍCE O LIBERLANDU ZDE

Na stránce Reformy.cz Jedlička dlouhodobě obhajuje myšlenky svobody, volného trhu a minimálního státu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…