VIDEO Salvini přímo v přístavu, kam přijíždějí migranti: Vláda dělá komplice kriminálníkům

26.07.2020 17:31

Velký příliv migrantů z Afriky postihl italský ostrůvek Lampedusa. Za posledních pár dní tam podle agentury APA, kterou cituje server Novinky.cz, doplulo kolem 1000 běženců. Většina z nich byli Tunisané. Kapacita tamního zařízení pro uprchlíky je přitom jen 95 osob. K migraci se vyjádřil italský opozičník Matteo Salvini, jenž nazval vládu komplicem kriminálníků.

VIDEO Salvini přímo v přístavu, kam přijíždějí migranti: Vláda dělá komplice kriminálníkům
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Kvůli problémům, které ostrůvek spadající pod Sicílii se situací s migranty má, byl nařízen převoz 200 Tunisanů do přístavu Porto Empedocle na Sicílii. Tam měli migranti dorazit během pátečního večera, na Lampeduse zůstane v uprchlickém centru 760 migrantů.

Příští týden by měla situaci řešit také ministryně vnitra Itálie Luciana Lamorgeseová. V Tunisku by měla mimo jiné jednat o zrychlení procedury vracení odmítnutých žadatelů o azyl do země původu. Šéf opoziční strany Liga Matteo Salvini k situaci na Lampeduse, kterou osobně navštívil, řekl, že nejde o migraci, ale o chaos.

„Vláda má potíže najít peníze pro Lampedusu, ale teď – na živo – příklad turistů, kteří neplatí, ale kteří jsou placeni za to, aby zde byli jako turisté. Loďka, loď... Další nelegální migranti, kteří zde zůstanou za peníze na úkor Italů. Dnes jsme navštívili středisko, které by mělo hostit 190 migrantů, ale je jich tam 800,“ poznamenal Salvini ve videu z 23. 7. 2020.

„Z toho 700 mužů mezi 20 a 30 lety – robustní, dospělí a silní – mobil, kšiltovka, sluneční brýle... Koukněte se: Toto je přístav. To je úžasná Lampedusa večer, s lidmi, co se dřou, podnikají, kteří mají bar, restauraci, obchod. A zde se nacházejí nashromážděné loďky a lodě, je jich tu několik desítek... Jen z posledních dnů, z vylodění stovek nelegálních migrantů. Organizovaná vylodění za vlády, která je komplicem kriminálníků,“ rozčílil se Salvini. 

„Tato vláda je komplicem kriminálníků! Včera byl rekord posledních let, co do počtu vylodění. To je neskutečné. Co nejdříve se chci vrátit do vlády se seriózními lidmi, abych mohl znovu zavřít přístavy a delikventy – a otevřít slušným lidem a rybářům,“ dodal.

„Chtěl bych vám říci: Jestliže jste ušetřili pár eur, zůstaňte na dovolené v Itálii – přijeďte na Lampedusu, na Sicílii, zůstaňte v Itálii, protože sicilské a italské moře je nejkrásnější na světě,“ zakončil Salvini s poukázáním na to, že migranti v zemi potřeba nejsou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…