VIDEO Táhni, čokoládový zrádče. Ukrajinskému prezidentovi lidé napadli firemní prodejnu

30.01.2016 11:47

Město Lvov je považováno za kulturní a hospodářské centrum západní Ukrajiny. Té části Ukrajiny, která je podle všeho motorem pohánějícím zemi k EU a Západu. Dalo by se proto předpokládat, že se tu bude popularitě těšit i prozápadní prezident Petro Porošenko. Tamní hlava státu se však přesvědčila, že to neplatí absolutně. Ve Lvově totiž došlo k útoku na jeho obchod.

VIDEO Táhni, čokoládový zrádče. Ukrajinskému prezidentovi lidé napadli firemní prodejnu
Foto: plus.google.com
Popisek: Prezident Ukrajiny Petro Porošenko

Server PrvníZprávy.cz přináší informace o přibližně stovce lidí, kteří před obchodem s čokoládou společnosti Roshen vyzývali k demisi ukrajinského prezidenta Petro Porošenka. Skandovali „Vypadni, čokoládový zrádce!“. Protesty organizovali bojovníci z dobrovolnických praporů na Ukrajině.

Před obchodem byla také symbolicky oběšena figurína, která představovala právě Porošenka, za potlesku a souhlasného pískotu stovky demonstrantů. Jeden ze zaměstnanců obchodu se šel podívat ven, co se děje, když zaslechl halas, ale po chvíli se raději vrátil dovnitř.

VIDEO Z CELÉ AKCE ZDE

K dokreslení celé situace je ovšem třeba také dodat, že jen ve Lvově žije asi 730 tisíc lidí, takže demonstrace stovky radikálů nepředstavuje akci velkých rozměrů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…