VIDEO To nebyl Babiš? V ČT budou zírat. Atentát koblihou objasněn. Podivná žena promluvila

29.04.2020 20:50

Na internetu se objevilo nové video o úterním koblihovém útoku na moderátora České televize Tomáše Drahoňovského na Malostranském náměstí v Praze. Na svém kanálu YouTube jej zveřejnila aktivistka a někdejší redaktorka Novy Jana Peterková, která na místě byla také přítomna. Objasnila, že celý incident vznikl v podstatě nedopatřením.

VIDEO To nebyl Babiš? V ČT budou zírat. Atentát koblihou objasněn. Podivná žena promluvila
Foto: Repro ČT24
Popisek: Moderátor ČT Tomáš Drahoňovský zasažen koblihou

Během včerejšího jednáni Poslanecké sněmovny o termínu prodloužení nouzového stavu se před její budovou odehrály zajímavé věci. Moderátor České televize Tomáš Drahoňovský debatoval na Malostranském náměstí v Praze s komentátorem Hospodářských novin Petrem Honzejkem a s komentátorem serveru Info.cz Petrem Holcem.

Anketa

Je Miloš Zeman a jeho okolí zodpovědný za smrt Jaroslava Kubery?

6%
92%
2%
hlasovalo: 22993 lidí

Kromě štábu České televize zde nešla přehlédnout ani známá aktivistka Peterková, která hlasitě protestovala do megafonu: „Jsou tu protestující lidé, před námi okna nezavřete, před námi maminkami, které vás už tři týdny vyzýváme k otevření škol,“ burácela Peterková do megafonu pod okny Poslanecké sněmovny.

A rovnou se pustila do veřejnoprávní televize: „Česká televize aktivně a fyzickým kontaktem rozháněla demonstrující maminky!“ povykovala do hlásné trouby nadále.

Ve zlomku okamžiku, kdy dokončila svou větu, se muž, jenž celý její výstup natáčel, od Peterkové odpojil a s koblihou připravenou v ruce rychle zamířil se svou kamerou právě k reportérovi České televize Tomáši Drahoňovskému, kterého v běhu onou koblihou potrefil a potřísnil mu oblek.

Drahoňovský to ustál s klidem a na sociální síti Twitter později uvedl, že létajícím pečivem se již zabývá policie. Prý koblihu po něm hodil demonstrant, který horoval za ukončení nouzového stavu.

„Pracovní úraz obleku koblihou z rukou demonstranta proti nouzovému stavu prošetřuje policie,“ oznámil moderátor.

Celý záznam z kamery onoho demonstranta „útočícího“ s koblihou Peterková zveřejnila na YouTube. „Vidíte, co všechno člověk musí udělat pro svobodu a demokracii,“ sdělila na videu Peterková se svým kameramanem.

Následně Peterková objasnila celé pozadí koblihového atentátu: „Došlo k incidentu, že jeden účastník našich protestů si myslel, že u toho pultíku České televize je pan Babiš a chtěl mu tu koblihu hodit, že nechce koblihy, ale že chce práci a chce, aby šly děti do školy,“ vysvětlila záměr „útoku“.

„No, a... bohužel to nebyl pan Babiš, ale redaktor České televize – hrozně bezvadný kluk – Tomáš Drahoňovský,“ kála se aktivistka.

Připojila ke „koblihovému omylu“ i omluvu: „Omlouváme se i za nás, za maminky, že k tomu protestu došlo zrovna i na protestu maminek. Kolega se k tomu ještě vyjádří sám, sám se omluví,“ dodala.

Když už to moderátor České televize schytal koblihou, byť podle Peterkové omylem, vzkázala mu, že by jim, coby maminkám, mohla dát České televize trochu prostor. „Máme petici, kde je přes osmdesát tisíc podpisů. Tak proč nechcete dát prostor nám rodičům? Nechápu to!“ vyčetla reportérovi. Připomněla, že hospodářskou krizi maminky vykrývají tím, že mají několik zaměstnání a ještě přebírají roli učitelů, když rodiče vzdělávají sami své děti doma.

„Takže, Tomáši, bylo by fajn, kdybyste nám také někdy dali prostor a řekli, co se tu děje. Ještě jednou se omlouvám za incident, jsi velice pěkný kluk, ale kolega je krátkozraký, má brýle a nevidí. On je z té situace pryč, jak chce moc do té práce,“ dodala rozesmátá aktivistka.

Sluší se dodat, že už v březnu Peterková sdělila, že koronavirovou pandemii považuje jen za zastírací manévr, který má zakrýt invazi muslimů mířících do Evropy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…