VIDEO To si děláte prdel! Vy jste mi to rozbil! Rozhovor mezi Policií ČR a zastaveným řidičem, který musíte vidět

09.01.2017 9:41

Podnikatel, bloger a někdejší kandidát Strany svobodných občanů Damir Špoljarič sdílel na serveru YouTube video, ve kterém poukazuje na práci policistů. Podle jeho slov jej bezdůvodně zastavili a následně hledali záminky k šikaně.

VIDEO To si děláte prdel! Vy jste mi to rozbil! Rozhovor mezi Policií ČR a zastaveným řidičem, který musíte vidět
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

„Teď stojím v Holešovicích. Zastavili mě policisté, kteří tady měřili rychlost. Kupodivu jsem nejel rychle. Proč mě zastavili, nevím. Jediné, co po mně chtěli, byla povinná výbava. Kvůli tomu mě následně 10–15 minut šikanovali, včetně toho, že mi zničili auto,“ popsal noční událost Špoljarič. Ten ve voze navíc vezl psa, jenž podle slov mužů zákona nebyl připoután. „Pes není připoután, protože auto není v pohybu. Pes je vystrašený, chudinka, klepe se,“ poznamenal s tím, že policisté si vzali doklady a odešli sepsat oznámení o spáchání přestupku. Neřekli mu však, co vlastně spáchal. 

„Jediné pozitivní, co vidím, je, že neměří v tuto dobu rychlost, takže jsem některým ušetřil pokutu,“ poznamenal Špoljarič, jenž policii kritizuje i v rozhovoru na serveru Lupa.cz. Podle něj je jako velký bratr, který po nás chce stále více dat (ZDE). 

Na videu z celé události je pak patrné, jak policisté Špoljariče zastavili a se slovy běžná policejní kontrola chtěli vidět povinnou výbavu. Špoljarič otevírá kufr a chce, aby si policisté vše zkontrolovali. „Nebudu se vám tam hrabat,“ říká jeden z policistů. „Klíč na demontování kola,“ požaduje následně policista. Špoljarič poté vytahuje i žárovky v originálním balení. Když chce po policistovi zkontrolovat a vyjmenovat, zda má vše, ten říká: „Ano, je tady žárovka, žárovka, žárovka a žárovka.“

Anketa

Věříte, že policie a armáda jsou schopny uchránit Českou republiku před teroristickým útokem?

2%
98%
hlasovalo: 7864 lidí

Když pak Špoljarič nechce hledat klíč, policista sdělí, že sepíše oznámení o přestupku. Špoljarič se tak rozmýšlí a vydává se hledat klíč, pomáhá si i manuálem. Jak dodává, nemá časovou lhůtu, za jak dlouho jej musí najít. Následně klíč nachází, policista mu dle jeho slov poškozuje vozidlo poté, co mu náhradní pneumatiku pomáhá dávat do auta. „To si děláte prdel,“ reaguje nahlas Špoljarič. „Je to tady prasknuté, tady to prasklo, ten plast. Tak to sepíšeme?“ poukazuje dále bloger. „Ne, já nevím,“ reaguje policista, který si mezitím všímá právě nepřipoutaného psa. „Jsem ho odpoutal teď, ten pes se bojí,“ tvrdí Špoljarič. 

Policista následně chce vidět, jak byl pes připoután. „Ukažte mi to. Sepíšu oznámení, že nemáte řádně připoutaného psa,“ říká policista. „To auto se nehýbe. Já nejsem připoutaný, vy nejste připoutaný,“ sdělil Špoljarič. „Ukažte mi to, jak to bude vypadat. Nebudete ho přeci poutat během jízdy, ale před jízdou,“ říká Špoljaričovi. „Nejsem povinen vám ukázat vůbec nic,“ tvrdí Špoljarovič. „Jdu sepsat oznámení,“ reaguje policista. „Je vám jasné, že jednáte protiprávně?“ reaguje následně Špoljarič a odmítá vydat občanský průkaz. Policisty se pak ptá, jaký přesně přestupek spáchal, chce znát paragraf. „Přeci nemusím odpovídat hned. Já na to nemám časovou lhůtu,“ sděluje muž zákona a chce znát číslo paragrafu po Špoljaričovi. Poté odchází do auta najít příslušný přestupek, Špoljarič se slovy, že mu je zima, jde rovněž do svého vozu. Z něj pak odmítá vystoupit, na opakované výzvy policisty tak nakonec činí. 

Policista mu pak předává oznámení o podezření z přestupku ohledně přepravy živých zvířat. „To už jste to vygooglil?“ ptá se jízlivě Špoljarič. „Nepotřeboval jsem nic googlit,“ reaguje policista. „Správní orgán rozhodne, zda byl spáchán přestupek, či nebyl. Zajistím si veškeré důkazy,“ říká policista. „Vezmete si toho psa?“ ptá se Špoljarič. „Ne, to by se vám stýskalo. Ale nafotím si ho,“ uvedl. „Ale to auto se nehýbe,“ reaguje Špoljarič. „Nechte to na správním orgánu,“ dodává muž zákona. 

Špoljarič závěrem odmítá podepsat protokol. „Moje číslo máte, abyste si mohl stěžovat?“ připomíná mu ještě policista. „Ještě, že jsem vám to připomněl,“ říká Špoljarič. Ten si číslo jeho i druhého kolegy fotí. „Šťastnou cestu a jeďte opatrně,“ uzavírá policista. „A co to poškození toho auta?“ ptá se závěrem Špoljarič. Když oba muži zákona odmítnou, že by o nějakém věděli, loučí se s nimi a odjíždí.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …