VIDEO Toto se dělo, když do amerických ulic vyšli muslim a židovka

22.05.2016 10:51

Herec, spisovatel a producent Karim Metway se rozhodl provést malý experiment. Vzal dva herecké páry a nechal je procházet se v různých čtvrtích New Yorku. Jádro pokusu spočívalo v tom, že v jednom z párů byla žena oblečená jako ortodoxní židovka a mladý herec jako muslim. Ve druhém páru to bylo naopak. Metway natočil reakce kolemjdoucích. A občas se nestačil divit.

VIDEO Toto se dělo, když do amerických ulic vyšli muslim a židovka
Foto: Radim Panenka
Popisek: Pohled na New York

Karim Metway podrobil občany New Yorku experimentu. Profesionální herce oblékl do tradičních muslimských či židovských oděvů a nechal je sehrát scénu manželské dvojice. V páru byl muslim a židovka, nebo naopak. Kolemjdoucí na pár v různých čtvrtích New Yorku reagovali odlišně. Nechyběly výkřiky ‚fuck you‘, tedy přibližně ‚jdi do prd*le‘. Český překlad těchto slov však může být i barvitější. Jiní občané pokřikovali na dvojici, že jsou to teroristé. A to se přitom vedli muž se ženou jen za ruce.

„Abych byl upřímný, bylo to ještě mnohem horší, než jsem čekal,“ přiznal producent serveru Russia Today. „Ale pozitivní reakce některých lidí mi to vynahradily, protože tito lidé předvedli dost odvahy a nebáli se říci i dobré věci,“ pokračoval.

Metwaye zarazilo, že starší lidé byli k domnělým manželským dvojicím mnohem přátelštější, než mladí lidé. Zatímco starší občané pronášeli věty o tom, že je důležité především to, zda se dva mladí lidé mají rádi, mladší ročníky se uchylovaly dokonce k výkřikům, že tady dochází ke zradě islámu. Producent by přitom čekal, že mladí lidé budou přátelštější, zatímco ti starší budou mít své myšleno zabetonováno v předsudcích, které slýchají celé roky. Opak byl pravdou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…