VIDEO Trump pobodán na mítinku. Ten brazilský, informuje BBC

07.09.2018 9:20

Českem cloumá předvolební kampaň. Britská BBC se však rozhodla zájemcům ukázat, že v určitých částech světa může být předvolební kampaň opravdu tvrdá. Dokonce tak tvrdá, že při ní teče krev, protože kandidáti dostávají nůž mezi žebra. V Brazílii se takové věci opravdu dějí.

VIDEO Trump pobodán na mítinku. Ten brazilský, informuje BBC
Foto: Screen: Youtube
Popisek: Jair Bolsonaro krátce před napadením.

Brazilského krajně pravicového prezidentského kandidáta Jaira Bolsonara některá zahraniční média označují za „jihoamerického Trumpa“. Část voličů svého politika, který si nebere servítky, miluje, část ho nenávidí, A někteří lidé ho podle všeho nenávidí natolik, že jsou schopni popadnout nůž a kandidáta na mítinku pobodat. V okamžiku, kdy stál v davu svých příznivců, mával jim a předváděl klasické gesto se vztyčeným palcem, kdosi zaútočil. Bolsonaro se chytil za břicho a spadl na auto, na kterém stál.

Bolsonarovi nůž pronikl do střev a krajně pravicový prezidentský kandidát podstoupil operaci; podle lékařů bude zase v pořádku. Syn Flavio však zdravotní stav svého otce popisoval podstatně dramatičtěji. „Bohužel to bylo vážnější, než jsme čekali. Ztratil mnoho krve... dorazil do nemocnice téměř mrtvý. Teď je stabilizovaný,“ napsal na sociální síti twitter syn prezidentského kandidáta.

Čtyřicetiletého útočníka Adelio Obispo de Oliveiru policie zadržela. Podle vyšetřovatelů může být duševně narušený. Než ho policie zadržela, příznivci prezidentského kandidáta se na něj vrhli a začali ho mlátit.   

Bolsonaro, který se v politice pohybuje od 80. let 20. století, na sebe prý rád poutá pozornost rasistickými a xenofobními narážkami, a zdá se, že u části voličů to zabírá. Je jedním z favoritů prezidentského klání v Brazílii. V roce 2011 v rozhovoru pro časopis Playboy poznamenal, že by se jen těžko smiřoval s tím, kdyby měl syna homosexuála. Takového syna by prý „raději viděl zemřít při nehodě“.

Soupeři Bolsonara útok jednoznačně odsoudili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…