VIDEO z ostrova u Francie: Lidé si fotili muslimky na pláži. Čech to schytal šípem, jeho syn byl zbit

15.08.2016 7:41

Ke rvačce mezi muslimskými a ostatními obyvateli došlo v sobotu večer na francouzském středomořském ostrově Korsika v letovisku Sisco u Bastie. Potyčka si vyžádala nejméně čtyři zraněné, byla mezi nimi i těhotná žena. Informoval o tom server Novinky.cz.

VIDEO z ostrova u Francie: Lidé si fotili muslimky na pláži. Čech to schytal šípem, jeho syn byl zbit
Foto: pixabay.com
Popisek: Násilí - ilustrační foto

Anketa

Který církevní představitel má vaši důvěru?

hlasovalo: 2231 lidí

Podle serveru France 3 Corcisa vypukla rvačka ve chvíli, kdy si několik turistů chtělo vyfotit skupinu deseti lidí ze dvou rodin, pravděpodobně pocházejících z Maroka. Mezi nimi byla i těhotná žena a děti.

Celý text je ZDE

List Le Figaro uvedl, že si turisté fotili ženy koupající se v burkinách, tedy muslimských plavkách, které zahalují celé tělo. Podle svědků citovaných stanicí BFMTV skupina dala jasně najevo, že si nepřeje být fotografována, načež do sporu vstoupilo asi 40 Korsičanů, když místní děti na místo zavolaly i své rodiče. „Jednoho z rodičů, který je českého původu, ale již dlouho žije v Sisku, zasáhly dva šípy z ruční harpuny, zatímco jeho syn byl zbit. Oba byli kvůli svým zraněním ještě dnes pod lékařským dohledem ve zdravotním středisku v Bastii. Podle justičních zdrojů jejich život ale není ohrožen,“ uvedl v sobotu Le Monde bez dalších podrobností.

Na místo sobotního incidentu bylo podle francouzského deníku Le Monde povoláno až sto policistů. Během hromadné rvačky vzduchem létaly vzduchem nejenom urážky a výhrůžky, ale i kameny a láhve. Terčem útoků se staly také okolo stojící automobily, které byly převraceny a některé z nich rovněž zapáleny. Šéf místní samosprávy Gilles Simeoni vyzval ke klidu a ministerstvo vnitra zahájilo vyšetřování, aby určilo viníky nepokojů.

Střet mezi místními a muslimy měl svoji dohru v neděli, kdy se shromáždily v Bastii stovky rozzuřených místních obyvatel a směřovaly do části města, kde žijí přistěhovalci z Afriky a Blízkého východu. V rámci protestů došlo k menším šarvátkám s policií, které se však přímému střetu mezi demonstranty a přistěhovalci podařilo zabránit. Na rozdíl od loňského prosince, kdy dokonce hořela v Ajacciu místní muslimská modlitebna.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…