VÍME PRVNÍ Komunisté a Babiš podepíší toleranční smlouvu den před hlasováním o důvěře vládě

01.07.2018 14:33

Komunisté si v sobotu odhlasovali, že aktivně zvednou ruku a vyjádří podporu vládě. Formálně však zůstanou opoziční stranou. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš a předseda komunistů Vojtěch Filip podepíší „toleranční patent". Server ParlamentníListy.cz zjistil, kdy bude podepsán.

VÍME PRVNÍ Komunisté a Babiš podepíší toleranční smlouvu den před hlasováním o důvěře vládě
Foto: Vít Hassan
Popisek: Komunistický první máj v Brně

Zdá se, že Andrej Babiš se může tři čtvrtě roku po volbách těšit na vládu s důvěrou sněmovny. Jako vítěz voleb ji nedokázal sestavit dřív. Ale teď 108 poslanců hnutí ANO, ČSSD a KSČM jeho vládu podpoří. ČSSD vládu podrží jako koaliční partner hnutí ANO, ale komunisté formálně zůstanou v opozici. Na rozdíl od ostatních opozičních stran však budou aktivně hlasovat pro vládu.

Ale nebude to zadarmo. Již nějaký čas je na webu komunistické strany přístupný seznam sedmi požadavků. Komunisté trvají na tom, aby stát chránil přírodní bohatství, aby se nadále zvyšovala minimální mzda a důchody, nebo aby nerostné bohatství sloužilo primárně českým občanům.

Vedle těchto sedmi bodů podepíší s Andrejem Babišem smlouvu či toleranční patent, kde mohou být podmínky pro vyjádření podpory vládě rozvedeny podrobněji. Jak ParlamentníListy.cz zjistily, toleranční patent politici podepíší 10. července, den před hlasováním o důvěře vládě. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…