VÍME PRVNÍ Policie zastavila šetření Marie Feryny kvůli údajným znásilněním na Klinice

31.08.2018 16:05

Policie zastavila vyšetřování Marie Feryny kvůli údajným znásilněním, ke kterým mělo docházet v objektu žižkovské Kliniky. Redakci ParlamentníchListů.cz to sdělil starosta městské části Praha 4 Alexander Bellu. Bellu byl jedním z těch, kteří na Ferynu kvůli údajnému sexuálnímu násilí na Klinice podali trestní oznámení. O zastavení vyšetřování obdržel jako jeden z podavatelů písemné vyrozumění od policie.

VÍME PRVNÍ Policie zastavila šetření Marie Feryny kvůli údajným znásilněním na Klinice
Foto: Vít Hassan
Popisek: Transgender aktivistka Marie Feryna

Podle Starosty Prahy 4 Alexandra Bellu policisté zastavení stíhání vysvětlují obecnou frází o „nedostatku důkazů“. „Věřím policii, ale nejsem si jistý, zda v tomto momentu pro ni nebylo jednodušší celou věc smést ze stolu, zvláště když jde o tak citlivou mediální záležitost,“ zaslal redakci své vyjádření k věci Alexander Bellu. „Všichni aktéři se jasně vyjádřili, že šlo o znásilnění. Tím pádem buď k němu skutečně došlo, anebo došlo k šíření poplašné zprávy. Považuji to za další z celé řady selhání státu v kauze tzv. Kliniky,“ doplnil dále.

Případ údajného znásilnění v prostorách Kliniky rozvířila tuzemská média letos v červnu. Jako první o incidentu napsalo sdružení Prázdné trůny na sociální síti facebook. Znásilnění se mělo týkat dvou žen a členek komunity, která se na Klinice schází.  

Krátce po onom obvinění LGBTQ aktivistka Marie Feryna smazala svůj facebookový profil. Následně však své činy de facto přiznala na svém osobním blogu a ospravedlňovala je těžkým životním obdobím, psychickými problémy, užíváním alkoholu a psychofarmak.

Marie (dříve Jiří) Feryna je známou českou LGBTQ aktivistkou, která prosazuje zájmy zejména transgender komunity. Feryna je rovněž básnířkou a autorkou sbírky Před Setřením. Rovněž publikovala v řadě časopisů (Tvar, Psí víno). S básnířkou Ferynou dělal rozhovor pro Českou televizi například známý moderátor, redaktor kulturních rubrik Petr Fischer.

Feryna byla v minulosti rovněž jednou z organizátorů tzv. „alt-pride“, tedy alternativní verze festivalu sexuálních menšin Prague Pride, který se koná na žižkovské Klinice. Lidé stojící za alt-pride kritizují tradiční svátek LGBTQ komunity (Prague Pride) za přílišnou komercionalizaci.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jonáš Kříž

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…