VV mám rád. Tak jim dávám peníze, vysvětluje sponzor

04.04.2012 16:37

Tajemný sponzor Věcí veřejných Daniel Musil poskytl rozhovor serveru Týden.cz, kde popřel, že by jeho peníze byly z neprůhledných firem a uvedl, že jeho pomoc VV je nezištná.

VV mám rád. Tak jim dávám peníze, vysvětluje sponzor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

„Věci veřejné mi byly a jsou sympatické. Jsem jejich voličem a nyní také sponzorem. Přišlo mi důležité, abych je podpořil v období, které pro ně není snadné,“ odpověděl Musil na otázku, proč dává straně peníze.

Děláte se mnou rozhovor, tak co je neprůhledné?

Rozhodně popírá, že by platil přes Panamu a že by vlastnické struktury jeho firem byly nejasné. „Musím se ohradit proti termínu neprůhlední vlastníci. Právě se mnou děláte rozhovor, tak bych řekl, že je to celkem průhledné. Jak jsem uvedl, jedná se o technické a účetní důvody,“ prohlásil.

Odpovědi na to, zda se dobře zná s Vítem Bártou, se Musil vyhnul. Rozhodně ani v době, kdy VV mají jen malé volební preference, nepovažuje své dary za vyhozené peníze. „Je to pomoc straně, kterou postihla těžká chvíle,“ uvedl podnikatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…