VV nechtějí ve všem podporovat koalici. Smlouvu vypoví už v úterý

23.04.2012 19:31

Věci veřejné vypoví koaliční smlouvu s ODS a TOP 09 už k úterý, nechtějí čekat do pátku. Strana přejde do "konstruktivní opozice", řekl po dnešním jednání grémia VV jejich předseda Radek John. VV nechtějí podporovat všechny dosud v koalici dohodnuté návrhy. Jak budou poslanci hlasovat v pátek o vyslovení důvěry vládě, zatím není jasné.

VV nechtějí ve všem podporovat koalici. Smlouvu vypoví už v úterý
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek John na zasedání VV

O postoj v hlasování o důvěře vládě budou VV jednat podle Johna na úterním zasedání poslaneckého klubu. "Mám návrh, který přednesu," uvedl, ale sdílnější nebyl. Grémium dnes jednalo o nedělní dohodě koaličních lídrů. Měli ve svých stranách navrhnout ukončení koalice k pátku s tím, že dosavadní vládní strany by ještě podpořily ve sněmovně všechny návrhy dohodnuté do 11. dubna.

VV nesouhlasí s valorizací

Vedení VV dalo mandát svým vyjednavačům, aby ukončili koaliční smlouvu už v úterý při jednání K9. Neslibuje také, ze straničtí poslanci budou hlasovat pro všechny dosavadní vládní návrhy. Není prý záruka, že budou do budoucna naplněny priority VV. "Podpoříme každý rozumný návrh, ať přichází zprava nebo zleva," uvedl John.

Velký problém prý mají VV se zákonem, který snižuje valorizaci důchodů. Je zařazen na program sněmovní schůze, která začne v úterý. Věci veřejné se minulý týden rozštěpily, když vicepremiérka Karolína Peake oznámila odchod ze strany. Následovali ji i další poslanci. Dnes uvedla, že jich sehnala dostatek pro podporu vlády ve sněmovně. Ukončení koalice s VV dnes odsouhlasilo také vedení ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…