Václav Klaus varoval v Německu: Takové množství migrantů nás zničí i bez terorismu. Potřebujeme velké změny, téměř revoluci

22.08.2016 22:41

Bývalý prezident Václav Klaus vystoupil na předvolebním shromáždění Alternativy pro Německo ve městě Schwerin v Meklenbursku-Předním Pomořansku. Ve svém projevu německé alternativce povzbudil, že jsou ve volbách 4. září první, kdo může potvrdit změnu evropského myšlení, která nastala po britském referendu.

Václav Klaus varoval v Německu: Takové množství migrantů nás zničí i bez terorismu. Potřebujeme velké změny, téměř revoluci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Exprezident Václav Klaus

„Máte důležitou výhodu – i oni vědí, že pravda je na vaší straně,“ vzkázal Václav Klaus. Úspěch Alternativy v zemských a za rok i v celoněmeckých volbách je podle něj důležitým krokem, který může spustit celoevropskou lavinu. Ta je podle Klause nezbytná.

„Aby mohlo dojít k tak rozsáhlým změnám, je potřeba téměř revoluce, skutečné ‚vzpoury davů‘, jak o ní píše španělský myslitel Ortega y Gasset. Je to něco jako to, co jsme museli udělat v listopadu 1989,“ přirovnal.

CELÝ PROJEV ZDE

Pokud se to nepodaří, budeme prý odsouzeni k další vládě evropského mainstreamu, který toleruje jen některé názory. K tomu přidal vlastní zkušenost mnoha zrušených vystoupení v Německu, když se organizátoři bojí pozvat někoho nepohodlného. „Přijímám to, je mojí osobní volbou, že vystupuji na vašich akcích. Nemohu se však zbavit dojmu, že takové reakce vypovídají a svědčí o hloubce iracionality a manipulace v dnešní německé společnosti. Bylo tomu tak do určité míry vždy, ale v dnešní politicky korektní a demokracii postrádající Evropě (a Německu) se takové chování stalo normou. Připomíná to chování v období komunismu, a věřím, že právě v této části Německa si to uvědomíte,“ věří.

Klaus varoval především před pokračováním migrační krize, jeho slovy „stěhování národů“, které ohrožuje samotné základy Evropy. A nepomůže prý ani to, že dokážeme bránit jejich teroristickým útokům. „Nikdy jsem neredukoval problém migrantů pouze na terorismus. Jestli bude migrace jiných kultur a civilizací pokračovat takovým tempem, dokáže zničit Evropu i bez terorismu,“ poznamenal.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…