Válečný veterán, plukovník Dubec: Potichu se tu vytváří „pátá kolona“ muslimů. Nelítostní a krutí lidé. Stejně jako si Němci připravili sudeťáky. Hrozí náboženská válka!

30.09.2018 11:30 | Zprávy

Hrozí náboženská válka. Stejně jako si Němci připravili sudeťáky, dnes máme v Evropě "pátou kolonu" složenou z muslimů. Přestože je s tím třeba něco dělat, přivírají se nad tím oči. To řekl ParlamentnímListům.cz plukovník Alois Dubec, který se zúčastnil pilotního výcviku u RAF. Partyzán z Jugoslávie Tichomir Mirkovič mluví o Mnichovské dohodě jako o jasné zradě.

Válečný veterán, plukovník Dubec: Potichu se tu vytváří „pátá kolona“ muslimů. Nelítostní a krutí lidé. Stejně jako si Němci připravili sudeťáky. Hrozí náboženská válka!
Foto: luhacovice.cz
Popisek: Plukovník Alois Dubec (ještě coby podplukovník) a plukovník Emil Boček

"Byla to jasná zrada ze strany spojenců Československa, ať se to dnes trivializuje, jak chce. Oni měli garantovat bezpečnost či ochranu před napadením a Francie, Anglie a vlastně i Sovětský svaz se na to vykašlaly," řekl o Mnichovské dohodě Tichomir Mirkovič, jenž bojoval proti nacistům v řadách osvobozeneckých vojsk a partyzánských oddílů Jugoslávie. ParlamentníListy.cz se na dohodu o postoupení pohraničních území Československa Německu, která byla podepsána před osmdesáti lety, zeptaly válečných veteránů.

Nesmíme zapomenout!

"Bylo mi patnáct let. Žil jsem na Valašsku, což bylo takové uzavřenější území, ale na školách vládla vlastenecká výchova. Věděli jsme, že se děje něco zlého, ale jasně jsme si nebezpečí uvědomili, až když jsme viděli, jak Němci projeli Zlínem. Byl to dost divný pocit," sdělil plukovník Alois Dubec. "Když byla podepsána Mnichovská dohoda, neměli jsme skoro žádný přehled o politice nebo o tom, co se dělo," podotkl Mirkovič.

Podle partyzána by měla hlavně média neustále připomínat zradu Mnichovské dohody, protože mimo jiné i z ní vzešlo následné obrovské válečné utrpení. "Zločiny, které byly spáchány na českém národě, by jen hlupák vyčítal dnešním Němcům, Francouzům či Britům. Nemohou za to, co udělali jejich tátové a dědové. Vždyť oni to také odsuzují. Na druhou stranu se na to nesmí zapomínat, přestože by někteří chtěli, aby se o tom už nemluvilo. Hlavně ti, co mají máslo na hlavě," doplnil.

Nemohli jsme vyhrát!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…