Válka hollywoodských hereček. Po výprasku Trumpovi od Meryl Streep se nyní ozvala Nicole Kidman

15.01.2017 9:55

Kritická slova herečky Meryl Streepové vůči nově zvolenému prezidentovi USA Donaldu Trumpovi rozlítila její kolegyni Nicole Kidmanovou. „Prezidenta musíme podpořit,“ uvedla. Informaci o „sporu“ hereček přináší server Expres.cz.

Válka hollywoodských hereček. Po výprasku Trumpovi od Meryl Streep se nyní ozvala Nicole Kidman
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Nicole Mary Kidman, nositelka Řádu Austrálie, je americko-australská herečka oceněná Oscarem

„Musíme podpořit každého, kdo je prezidentem,“ nechala se slyšet Kidmanová poté, co slyšela slova Streepové na předávání Zlatých glóbů. Uvedla také, že je načase se sjednotit a podporovat každého, kdo se stane prezidentem. „Protože na tom je naše země založená,“ uvedla. 

  • Původní text ZDE
Když se pak na její hlavu snesla kritika, rozhodla se ještě dodat, že chtěla zdůraznit svou víru v demokracii a americkou ústavu. 

Streepová se ve svých slovech na předávání Zlatých glóbů vrátila k události z volební kampaně v roce 2015, kdy Donald Trump veřejně napodoboval hendikepovaného novináře listu The New York Times Serge Kovaleského, jenž trpí artrogrypózou. 

„Když jsem to viděla, zlomilo mi to srdce. Nedokážu na to zapomenout, protože to nebyl film, ale skutečný život. Tendence ponížit někoho na veřejnosti v případě, kdy to udělá někdo, kdo má moc, se promítne do života všech, protože je to jako povolit ostatním, aby činili totéž,“ řekla herečka s tím, že všichni prohrajeme, jestliže mocní lidé zneužijí své postavení k zastrašování ostatních.

V narážce na Trumpovy výroky k cizincům Streepová dále prohlásila, že „... Hollywood je plný cizinců a lidí, kteří přišli odjinud. Když je všechny vyhodíme, budete se moci dívat jenom na fotbal a na bojová umění, což není umění.“

Trumpovi Streepová také vytkla, že je arogantní 

Donald Trump se proti hereččiným slovům následně ohradil a dokonce ji i zkritizoval. „Meryl Streepová, jedna z nejvíce přeceňovaných hereček v Hollywoodu, mě nezná, ale útočila na mě včera večer na Zlatých glóbech. Je to poskok Hillary, která pořádně prohrála,“ napsal si na Twitter. 

Slova Streepové vzbudila rozruch i mezi jejími hereckými kolegy. Podle režiséra Michaela Moorea to byla dojemná chvíle, herečka Juliette Lewisová ocenila, že Streepová svá slova řekla důrazně a elegantně, a populární americký moderátor Andy Cohen pak napsal pouze „Bůh ti žehnej, Meryl Streepová“. Oproti tomu se slovy Streepové podle médií zjevně nesouhlasili herec a režisér Mel Gibson a herec a bavič Vince Vaughn.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…