Vandas se bouří proti rozhodnutí soudu: Tohle není demokracie

05.01.2012 20:38

Po dnešním potvrzení podmíněných trestů pro Tomáše Vandase a další představitele Dělnické strany si DSSS stěžuje na nedostatek demokracie v České republice. Podle nich tímto rozhodnutím soud potvrdil, že v Česku nepanuje svoboda slova.

Vandas se bouří proti rozhodnutí soudu: Tohle není demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda DSSS Tomáš Vandas na mítinku strany

Krajský soud v Brně potvrdil podmíněné tresty odnětí svobody Tomáši Vandasovi a třem místopředsedům Dělnické strany sociální spravedlnosti. Jde o případ z roku 2009, kdy byla tehdy ještě pouze Dělnická strana potrestána za své výroky na prvomájové demonstraci.

„Dnešní potvrzení podmíněných trestů odnětí svobody ... jsou nesporným důkazem snahy současného zkorumpovaného režimu potlačit pod hrozbou vězení jakékoliv opoziční názory,“ píše předseda DSSS Vandas v reakci na rozhodnutí soudu.

Navzdory tomuto verdiktu hodlá DSSS prý pokračovat ve své činnosti tak, jak koná nyní. „Vedení DSSS prohlašuje, že i přes tyto represivní kroky státu bude pokračovat v politické činnosti beze změn, s jasným cílem, kterým je odstranění exponentů polistopadové vládní garnitury z politického života, vyčištění této země od totalitních praktik a nastolení skutečné demokracie, v níž bude požadavek na svobodně vyjádřený názor nezadatelným právem každého občana,“ stojí dál v prohlášení.

Odsouzení představitelé Dělnické strany se prý chystají opět odvolat, tentokrát už k Nejvyššímu soudu. Vandas už u soudu požadoval, aby jeho trest byl úplně zrušen. Navíc prohlásil, že trvá na svých výrocích, protože došlo na jeho slova. Česko prý zaplavila „ničivá imigrantská vlna jako tsunami především Romů a Vietnamců".

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…