Váš bratr hraje volejbal, že jo? A víte, kdo tam posílá dotace? Velmi ostrý dopis politika ANO redaktorovi Seznamu

19.11.2019 14:52

Redaktor SeznamZprávy.cz Vojtěch Blažek ve svých článcích často a rád informuje o dění na úřadě Středočeského kraje a jeho hejtmance Jaroslavě Pokorné Jermanové. Na to nyní zareagoval radní kraje a předseda kolínské organizace hnutí ANO Martin Herman, který napsal redaktorovi SeznamZprávy.cz otevřený dopis. Podle něj začal Vojtěch Blažek jeden z největších honů na ženu v politice, jakého jsme byli svědkem na poslední léta.

Váš bratr hraje volejbal, že jo? A víte, kdo tam posílá dotace? Velmi ostrý dopis politika ANO redaktorovi Seznamu
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Martin Herman, radní Středočeského kraje za hnutí ANO

Tento hon začal podle Martina Hermana poté, co se rozpadla koalice s hnutím STAN a ODS. Úřad kraje prý od té doby obdržel a stále dostává množství žádostí o informace, které úřad stály stovky tisíc korun.

Anketa

,,Míra na Hrad", křičel dav na Miroslava Kalouska. Chcete Kalouska za prezidenta?

4%
96%
hlasovalo: 22204 lidí
 
Jako první byla informace o využívání služebního vozu hejtmanky jejím manželem. „Co jsme se z vašich reportáží dozvěděli? Nic zásadního. Padlo trestní oznámení a policie případ odložila. Hejtmanka neudělala nic nezákonného. Přesto mě zaujala vaše vytrvalost, s jakou jste pronásledoval hejtmanku a jejího manžela. Nemůžu si pomoci, ale vaše pozornost hejtmance a posléze Středočeskému kraji byla velmi intenzivní, řekl bych,“ vzkázal Martin Herman.
 
 
Následně se spekulovalo o využití externích smluv na krajském úřadě. „Nemusím říkat, že všechny vaše reportáže byly negativní, vždy v neprospěch hejtmanky a hnutí ANO. Na tiskové konferenci klubu ANO byl vám osobně vysvětlen obsah smlouvy, která mimo jiné obsahovala analýzu hudebních festivalů s dotací 20 hodin, a přesto jste dále trpělivě psal, že úřad měl smlouvu na tuto činnost za 45 tisíc korun měsíčně. To prostě není pravda. Z novinářských výstupů jsem postupně nabyl dojmu, že vaším posláním není objektivně informovat veřejnost, ale cíleně poškozovat pověst hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové a hnutí ANO,“ napsal také Herman.
 
 
A následně se ptá, proč se nevěnuje i jiným, zajímavým případům, které se v kraji dějí. „Vraťme se ale do Kolína. Na podzim loňského roku proběhly také volby do městských a obecních zastupitelstev, které mě poslaly do přímého politického souboje se starostou Kolína, panem Vítem Rakušanem. Shodou okolností váš bratr působí ve volejbalovém klubu, který dostává od města, které řídil Vít Rakušan, dotace. To je samozřejmě naprosto v pořádku, ale je zajímavé, že dotace klubu výrazně vzrostly od chvíle, kdy na kraji STAN skončil v opozici,“ upozorňuje Herman.
 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…