Včera „ubožáci“, dnes Mitrofanov. Hrad v ostrém konfliktu s novinářem Práva

04.07.2018 14:07

Mezi Plzní a Hradem stále létají hromy a blesky. Ovčáček chtěl celý spor o poplatek za parkování vozů prezidenta Zemana v Plzni „smáznout“ jedním gestem, jenže se mu to nepodařilo. Věc pokračuje.

Včera „ubožáci“, dnes Mitrofanov. Hrad v ostrém konfliktu s novinářem Práva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Plzeňští radní oznámili, že odmítají za hlavu státu a jeho doprovod platit poplatky za rezervovaná parkovací místa. Město prý poplatek Zemanovi promine, až se bude chovat slušně. Jde o 1066 korun.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se na radní obořil, že se k prezidentovi chovají nepřiměřeně. „Takže takhle se teď v Plzni platí parkovné! Pokud soudruzi seznají, že je host politicky OK, je to zdarma. Pokud se host soudruhům nelíbí, ‚cáluje‘!“ zlobil se Ovčáček. „Plzeňské dost upocené čecháčkovské ‚hrdinství‘. Aneb, jak hluboko se dá klesnout,“ rozčiloval se dál .

Celou věc chtěl mluvčí vyřešit třeba i tím, že poplatek zaplatí sám, čímž se vypořádá s „politickými ubožáky". „Klidně to parkovné těm plzeňským politickým ubožákům zaplatím ze svého! Ať mi pošlou složenku,“ pálil dál hradní mluvčí do plzeňských radních ostrými slovními náboji.

Nakonec však peníze neposlal na Magistrát města Plzně, nýbrž na charitu. Tím celou věc považoval za uzavřenou. „Částku v hodnotě parkovného, tedy 1066 Kč, jsem zaslal ve prospěch Diecézní Charity Plzeň. A tím je kauza ubohé politické exhibice plzeňských radních uzavřena!“ zuřil mluvčí. Jenže se přepočítal.

Poslal 1066 korun na charitu, konkrétně Diecézní charitě Plzeň. Jenže asi nepočítal s tím, že se mu dar vrátí. Ředitel charity Jiří Lodr serveru Aktuálně.cz řekl, že dar od Ovčáčka nemůže přijmout. „Ty peníze nám morálně nepatří, ani jsme se o ně nezasloužili a nechceme se stát prostředníkem nějakých legrácek. Peníze, které nemají jasný účel, si nechat nemůžeme a ani nechceme,“ sdělil serveru.

Pokud někdo místo řádného placení dluhů odesílá peníze na charitu, ředitel si je prý nechat prostě nemůže.

Jenže tím pořád celá věc nekončí. Ovčáček spor řešil tím, že 1066 korun poslal charitě ještě jednou. Na adresu plzeňských radních si postěžoval, že „spustili lavinu“.

Druhý dar ve výši 1066 korun si podle Lodra Charita už nechá. Pokud nejde o faktickou splátku dluhu, ale o dobrovolný dar, Lodr nevidí důvod peníze nepřijmout. „Pokud peníze pošle a nejsou provázané s účelem dluhu, pak má právo poslat dar a ten rádi přijmeme,“ řekl redakci Lodr.

K incidentu se vyjádřil i komentátor deníku Právo Alexandru Mitrofanov. Jeho komentář znovu nenechal Ovčáčka v klidu. Podle Mitofanova plzeňští radní zachránili čest svobodně myslících lidí, když ukázali, že nebudou poklonkovat před papaláši, kteří věří, že stojí nad zákonem.

Ovčáček Mitrofanova obvinil, že šíří fake news. „Mitrofanov v komentáři šíří FAKE NEWS! Pan prezident o odpuštění platby za parkovné v Plzni NIKDY NEPOŽÁDAL. Trapnou hru s parkovným rozehráli v rámci komunální volební kampaně až plzeňští političtí ubožáci. To jsou fakta, ne tyto báchorky,“ reagoval hradní mluvčí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…