Ve sněmovně je pět zlodějů, zopakoval Babiš. Jmenovat ale nechtěl

08.07.2015 22:05

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš na konci června pro deník Právo v rozhovoru prohlásil, že ví údajně minimálně o pěti poslancích, kteří kradou. Kteří? To majitel Agrofertu odmítá prozradit.

Ve sněmovně je pět zlodějů, zopakoval Babiš. Jmenovat ale nechtěl
Foto: Martin Šťastný
Popisek: Andrej Babiš

„Na dotaz konkrétního uvedení osob tyto označovat nebudu a stejně jako v rozhovoru ponechám odpověď v obecné rovině, abyste ji nezneužil k dalším útokům vůči mé osobě,“ reagoval Babiš na výzvu Jana Farského z opozice.

S tím se ale nechce smířit poslanec Farský, který se jmen prý bude opět dožadovat při čtvrtečních interpelacích. „Jsou to estébácké praktiky. Místo aby jména zveřejnil, dá si je do složky,“ rýpl si s očividnou narážkou na nedávnou Babišovu kauzu s poslancem Ladislavem Šinclem.

Opoziční poslanec zároveň Babiše vyzval, aby se obrátil na policii, pokud má podezření, že někdo z poslanců spáchal trestný čin. „Mohu vás ujistit, že disponuji-li informacemi, o nichž jsem se dozvěděl hodnověrným způsobem, vždy jsem oznamovací povinnost splnil,“ odpověděl ministr financí Farskému.

Předseda hnutí ANO prý ale nebude zbytečně policii zahlcovat kauzami, na které už je upozornil. Jak uvádí server Aktuálně.cz, jenž informaci přinesl, poškozuje prý podle Farského Babiš podobnými prohlášeními, která odmítá doložit, pověst celé Poslanecké sněmovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…