Ve vedení ČSSD jsou Zaorálek, Škromach a Chovanec

15.03.2013 22:24

V prvním kole zřejmě zvolili delegáti sjezdu ČSSD místopředsedy strany poslance Lubomíra Zaorálka, senátora Zdeňka Škromacha a plzeňského hejtmana Milana Chovance. Vyplývá to z informací ČTK. Výsledky volby se ale ještě před jejich vyhlášením začaly přepočítávat. Již dříve post předsedy nejsilnější opoziční strany obhájil Bohuslav Sobotka. Prvním místopředsedou se opětovně stal jihočeský hejtman a šéf Asociace krajů Michal Hašek.

Ve vedení ČSSD jsou Zaorálek, Škromach a Chovanec
Foto: Ladislav Carda
Popisek: V Ostravě začal 37. sjezd ČSSD

Pokud ve druhém kole obhájí post místopředsedy pro hospodaření Martin Starec, přijde o místopředsednickou funkci prezidentský kandidát ČSSD Jiří Dienstbier, protože podle stranických stanov mají sociální demokraté jedno místo ve vedení strany vyhrazeno pro ženu a řadových místopředsedů je pět. V prvním kole ale neuspěly první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková ani nynější místopředsedkyně strany Marie Benešová.

Hašek v ČSSD posílil

Zaorálek a Škromach své pozice ve vedení sociální demokracie obhájili. Chovanec je ve vysokých stranických patrech nováčkem. V jeho prospěch se kandidatury ve svém nominačním projevu vzdal jihočeský hejtman Jiří Zimola.

 V projevu před volbou Chovanec zdůrazňoval nutnost, aby se sociální demokracie soustředila na dění v krajích. V regionech podle něj rostou straně nové osobnosti, které se později zapojí do celostátní politiky. Již dříve před sjezdem opakoval, že chce do pražské stranické centrály přinést pohled z regionu.

Plzeňský hejtman dnes také uvedl, že navazuje na rodinnou tradici sociálních demokratů. Ve stejné straně byli aktivní jeho dědeček i otec. Za výraznou osobnost, která by se měla dostat do vedení strany, Chovance označoval znovuzvolený první místopředseda Michal Hašek. Haškův vliv ve vedení strany tak zvolením Chovance vzrostl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…