Ve volebních štábech je rušno, Kalousek opět perlí

25.05.2014 22:17

Zatímco se někteří kandidáti ještě sjíždí do volebních štábů, jiní už rozdávají rozhovory. Mezi ty aktivní patří například ministr financí Andrej Babiš, který si už stihl postěžovat na způsob konání voleb, ale i místopředseda strany TOP 09 Miroslav Kalousek.

Ve volebních štábech je rušno, Kalousek opět perlí
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

Ten dostál své pověsti a opřel se do svých politických protivníků. "ODS není naším politickým soupeřem. Tím jsou hlavně populistické strany, jako je hnutí ANO," řekl před novináři Kalousek. Také prohlásil, že podle průzkumů k volbám přišla inteligentnější část obyvatelstva, tudíž jeho strana očekává dobré výsledky. I když k volbám mělo dorazit o něco větší počet voličů než před pěti lety, číslo je to pořád nízké.

Podle odhadu Evropského parlamentu u nás dokonce volilo pouze 19,5 procenta voličů, což je hluboko pod průměrem v rámci celé Evropské unie. Své k volbám řekl také ministr financí Andrej Babiš, kterému se nelíbí, kolik za volby utrácíme. "Volby by se napříště měly konat jen jeden den, protože nás to stojí půl miliardy korun. A lidé by měli mít možnost hlasovat elektronicky," řekl novinářům.

 

Větší verzi infografiky si můžete prohlédnout zde.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…