Věci veřejné hlasovaly proti koalici. Nechtěji zdanění stravenek

09.11.2011 18:27

Věci veřejné nakonec „zradily“ vládní koalici. Spolu s ČSSD a komunisty hlasovaly pro zachování daňového zvýhodnění stravenek. I když se zřejmě setkají s nevolí ministra Miroslava Kalouska.

Věci veřejné hlasovaly proti koalici. Nechtěji zdanění stravenek
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Radek John a Karolína Peake

Věci veřejné při hlasování o daňovém zvýhodnění stravenek hlasovaly proti zbytku vládní koalice, tedy občanským demokratům TOP 09. Už dříve avizovaly, že s návrhem, který předkládal ministr financí Miroslav Kalousek, nesouhlasí.

Zrušení zvýhodnění stravenek je totiž součástí Kalouskovy daňové reformy. Vláda ji už schválila a o její podobě nyní hlasují poslanci. V úterý se o tomto tématu už politici dokonce pohádali. V koaliční dohodě je totiž zapsáno, že poslanci nesmějí hlasovat pro žádný jiný pozměňovací návrh než takový, na kterém by se dohodla celá koalice.

Související: Pokud zůstanou stravenky, přijdou lidé o daňový bonus

Celkově daňová reforma ale přesto prošla. Těsně před hlasováním bylo na ministru Kalouskovi vidět, že je rozzlobený.

O stravenkách se ale možná bude ještě debatovat. "Do roku 2014 chceme vést debatu o systémové podpoře závodního stravování a stravování zaměstnanců jako celku," uvedl v úterý šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. "Pokud se vrátíme k původnímu záměru systémově podporovat závodní stravování, tak té diskusi jsem přístupný. Debatě o této podobě stravenek přístupný nejsem," řekl i Kalousek.

Související:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…