Vedení ČSSD bude připravovat volby, mohla by se zabývat Ostravou

20.09.2019 6:35

Především přípravou na senátní a krajské volby v příštím roce by se mělo zabývat dnes předsednictvo sociální demokracie, které se odpoledne sejde v pražském sídle strany. Na návrh moravskoslezské organizace by mohl nejdůležitější orgán ČSSD mezi sjezdy projednávat i možné odebrání licence 17 z 26 místních organizací v Ostravě. Členové mohou na program navrhnout i další body.

Vedení ČSSD bude připravovat volby, mohla by se zabývat Ostravou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček v pátek novinářům řekl, že mu poslanecký klub sociální demokracie vyjádřil podporu. Ve vedení ČSSD tedy zůstává

ČSSD se přípravami na krajské a senátní volby, které se uskuteční v příštím roce, zabývá už delší dobu. Po srpnovém jednání předsednictva vládní strana například oznámila, že příští rok o Senát usilovat místopředseda strany Michal Šmarda či bývalý šéf horní komory a nynější místopředseda Milan Štěch. Kandidátku v krajských volbách na Vysočině povede hejtman Jiří Běhounek.

Odebrat licenci řadě ostravských organizací navrhuje moravskoslezská ČSSD. Zdůvodňuje to špatným výsledkem strany v posledních komunálních volbách a obavou, že mezi členy jsou tzv. černé duše. Předsedkyně ostravské ČSSD Jana Vajdíková to označila za účelové, po přeregistraci před dvěma lety podle ní mezi členy žádné černé duše nejsou. Ostravská ČSSD vznesla žádost, aby předsednictvo k odebrání licencí nepřistoupilo.

reklama

autor: nab

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…