Vedení ČSSD schválilo předsedovi Sobotkovi změny ve stínové vládě

22.06.2012 19:58

Grémium sociální demokracie dnes schválilo změny ve stínové vládě, jak je navrhl předseda ČSSD a stínový premiér Bohuslav Sobotka. Téma zdravotnictví převzal po vazebně stíhaném exhejtmanovi Davidu Rathovi senátor Jan Žaloudík, stínovou ministryní práce a sociálních věcí se stala náměstkyně hejtmana Jihočeského kraje Ivana Stráská a novým odborným mluvčím pro sport je bývalý cyklistický závodník a nynější senátor Jozef Regec.

Vedení ČSSD schválilo předsedovi Sobotkovi změny ve stínové vládě
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka

Sobotka v tiskové zprávě uvedl, že noví členové týmu pomohou naplnit klíčové oblasti programu ČSSD a přispějí také k tomu, aby politika sociální demokracie byla "kompetentní a viditelnou alternativou neúspěšné vlády Petra Nečase".

Škromach chce změnu

"Chceme zachovat kvalitní zdravotní péči dostupnou pro všechny. Pomocí aktivní politiky zaměstnanosti podporovat vznik nových pracovních míst a seniorům zajistit prostřednictvím spravedlivého důchodového zabezpečení důstojné stáří. Za jednu z významných programových priorit sociální demokracie považujeme i rozvoj českého sportu, který se v posledních letech bohužel dostal do velmi obtížné personální a ekonomické situace," uvedl Sobotka.

Regec ve stínové vládě nahradil hokejistu Jiřího Šlégra, který ČSSD opustil spolu s expředsedou Jiřím Paroubkem. Stráská nastoupila po senátorovi a místopředsedovi ČSSD Zdeňku Škormachovi. Ten ve čtvrtek ČTK řekl, že myšlenka opustit stínovou vládu v něm uzrála už počátkem roku. Měl prý jedinou podmínku, aby jeho nástupkyní byla žena. "A to se stalo," uvedl. Připomněl, že byl skutečným ministrem práce a sociálních věcí a dvakrát také stínovým ministrem. Dodal, že už by chtěl nějakou změnu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…