Vedení hnutí ANO rozhodlo: Babiš je jediný kandidát na premiéra!

22.01.2018 22:11

Předseda ANO Andrej Babiš je jediným kandidátem hnutí na předsedu příští vlády. V kandidátské pozici ho dnes večer jednomyslně potvrdil výbor hnutí. Po jednání stranického vedení to novinářům řekla místopředsedkyně hnutí Jaroslava Pokorná Jermanová. Možnost, že by se premiérem stal jiný představitel hnutí, připustil minulý týden Babiš. Ostatní strany jej v čele vlády odmítají kvůli jeho trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Vedení hnutí ANO rozhodlo: Babiš je jediný kandidát na premiéra!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Andrej Babiš

Babišova menšinová vláda nedostala minulý týden ve sněmovně důvěru, ve středu se chystá prezidentovi předat demisi. Miloš Zeman už dřív řekl, že Babiše pověří sestavením kabinetu i podruhé.

Šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek uvedl, že hnutí bude se stranami ve sněmovně jednat o případné koalici či o podpoře menšinového kabinetu. V úterý v 08:00 se sejde se zástupci komunistů, ve středu ve 14:00 s ODS, poté i s dalšími stranami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…