Veeeen, z vody veeeen! Další video s migranty nazdvihlo už i Francouze. Jeden reagoval obrázkem, za který by ho v USA ztrestali. A druhý něčím, za co by ho rovnou zavřeli

06.08.2020 16:55

Na konci července několik médii informovalo o tom, že italská vláda vysílá karanténní loď k ostrovu Lampedusa, který se potýká s obrovským množstvím připlouvajících migrantů. Na lodi bude k dispozici až 700 míst pro běžence, kteří musí po překročení italských hranic absolvovat povinnou dvoutýdenní izolaci kvůli současné pandemii, napsala agentura APA. Italský ministr zahraničí Luigi Di Maio si předvolal tuniského velvyslance a vyzval tuniské úřady, aby aktivněji zasahovaly proti lidem, kteří ve stále vyšších počtech z Tuniska vyplouvají k italským břehům. A realita?

Veeeen, z vody veeeen! Další video s migranty nazdvihlo už i Francouze. Jeden reagoval obrázkem, za který by ho v USA ztrestali. A druhý něčím, za co by ho rovnou zavřeli
Foto: repro Twitter, tan
Popisek: Záznamy s migranty plní sociální sítě

Anketa

Který moderátor talk show je lepší?

34%
hlasovalo: 8593 lidí
Ve čtvrtek odpoledne získaly ParlamentníListy.cz odkaz na video, které výše uvedené informace popírá. Na krátkém záznamu je vidět skupina uprchlíků, již se vylodili údajně na ostrově Lampedusa ve Středozemním moři. Ačkoli nejde určit přesný čas a dobu, kdy video vzniklo, jeho popis zpochybnil pouze jediný uživatel s tím, že jde o miliardu let starý záznam. Tato poznámka ovšem zůstala bez reakce.

Velmi zajímavé bylo i to, že autorem videa na Twitteru je Francouz. Jím nahraný záznam doposud vidělo 32 tisíc lidí a drtivá většina se k zobrazené skutečnosti postavila zády. Jeden z pisatelů rovnou napsal, že nejlepší reakce by byla taková, jakou vidíte na obrázku pod textem. Doplňme, že podobné náznaky násilí jsou například ve Spojených státech poslední týdny velmi bedlivě sledovány, mazány a jejich autoři jsou trestáni takzvaným banem (zákazem). To znamená, že se po určitou dobu nesmí aktivně zapojit do dění na sociální síti. A další názory čtenářů, vesměs Francouzů?

„Je ostuda nechat je vylodit se," uvedl jeden z nich. „Tohle nejde snášet dlouho," mínil jiný. Opakovaně zaznělo i slovo invaze a jeden z diváků nahrál obrázek, kde pistolník střílí.

 

 

Situací na ostrově Lampedusa jsme se zabývali také ve středu.

Un video che vale più di mille analisi,“ tedy video, které má větší hodnotu než milion analýz, poznamenal Salvini k záznamu, který ParlamentníListy.cz jako jediné médium v Česko-Slovensku publikovaly. Ačkoli jde o krátký a prakticky nenápadný záznam, jeho hodnota je pro současné dění v Itálii vypovídající.

Do Itálie se podle televize CNN Prima News letos přes Středozemní moře dostalo přes 12.000 migrantů, což je o dvě třetiny více než ve stejném období loni. Přes 5.000 migrantů vyplulo do Itálie z Tuniska a zhruba 4.000 příchozích jsou tuniští občané. Řím přitom považuje Tunisko za bezpečnou zemi, takže šanci na získání azylu mají Tunisané minimální a italské úřady neúspěšné žadatele vracejí do vlasti.

Jak by prý mělo vypadat přijetí migrantů?

Pistolník v akci, pro současnou USA nepředstavitelné...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…