Veletoč České spořitelny. Už jí nevadí, pokud Ševčík zůstane na VŠE

11.04.2023 17:10 | Kauza

Česká spořitelna zůstane generálním partnerem VŠE i v případě, že Miroslav Ševčík zůstane děkanem Národohospodářské fakulty. Podle mluvčího spořitelny Filipa Hrubého nelze podporu studentů VŠE podmiňovat odvoláním či setrváním děkana jakékoliv fakulty.

Veletoč České spořitelny. Už jí nevadí, pokud Ševčík zůstane na VŠE
Foto: Hans Štembera
Popisek: Shromáždění na podporu Miroslava Ševčíka před budovou VŠE, kde zasedal Senát fakulty, aby projednal jeho odvolání z pozice děkana

Poté, co Miroslav Ševčík ustál hlasování senátu Národohospodářské fakulty a prozatím zůstal ve funkci děkana, objevila se na oficiálním Twitteru České spořitelny informace, že finanční podpora VŠE bude pokračovat, pokud bude Ševčík odvolán celouniverzitním akademickým senátem.  

„Bude-li pan děkan Ševčík odvolán po jednání celouniverzitního akademického senátu, jehož konání vedení VŠE již avizovalo, budeme v podpoře studijních programů a studentů VŠE pokračovat,“ uvedl na Twitteru účet spořitelny.

Tato zpráva vyvolala bouřlivou reakci, zejména podporovatelé Ševčíka vyzývali k rušení účtů u České spořitelny. Politické hnutí Trikolora, za které děkan kandidoval v parlamentních volbách, vyzvalo dokonce k bojkotu spořitelny.

Nyní mluvčí spořitelny Filip Hrubý vše uvedl na pravou míru. „Podporujeme studenty a studentské programy na celé VŠE, nemůžeme tedy svou podporu podmiňovat odvoláním či setrváním děkana jedné z fakult,“ uvedl Hrubý podle informací Deníku N.

„Ultimátum jsme nicméně vůči VŠE nikdy nevyslovili a ani náš tweet neměl charakter ultimáta,“ dodal Hrubý k příspěvku z minulého týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Spořitelna je zásadová jako náš prezident., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAlena F. , 11.04.2023 19:02:51
Když je potřeba, přehodí výhybku. Opravdu seriozní instituce. Oba.

|  14 |  0

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …