Velká muslimská rodina v Británii: Neuznáváme antikoncepci, množíme se a žijeme z dávek

30.10.2015 10:55

Osmapadesátiletý muslim Mohammed Salim žije s manželkou a jedenácti dětmi ve Velké Británii. Díky státním příspěvkům na děti a slevám na dani ve výši průměrného ročního platu v posledních deseti letech nemusel pracovat. Jak uvádí britský deník Daily Mail, nejedná se o ojedinělý případ.

Velká muslimská rodina v Británii: Neuznáváme antikoncepci, množíme se a žijeme z dávek
Foto: pixabay.com
Popisek: Islám - ilustrační foto

Britský sociální systém láká do země ročně stovky tisíc přistěhovalců, čemuž se není příliš co divit. Velkorysé sociální dávky ve Velké Británii pobírá také nechvalně známý radikální imám Anjem Choudary, který byl po několika marných pokusech letos v létě obviněn v rámci antiteroristického zákona z podpory Islámského státu. V minulých letech se ovšem veřejně vychloubal tím, že pobírá ročně na dávkách 25 000 liber. Při svých kázáních navíc mimo jiné vyzýval ostatní muslimy, aby si počínali stejným způsobem. „Radil“ jim v této souvislosti, aby vybrané peníze použili na džihád, tedy svatou válku proti nevěřícím. Přesto Britové nejsou schopni jej vyhostit a zůstává otázkou, jestli bude vzhledem k benevolenci britských zákonů za šíření extremismu vůbec kdy odsouzen.

Mohammed Salim z města Rochdale, které leží poblíž Manchesteru, sice není spojován se šířením islamismu, ale britský sociální systém zneužívá naprosto stejným způsobem. Daily Mail prozradil, že ročně pobírá na sociálních dávkách pro svoji rodinu 27 000 liber. V přepočtu jde asi o jeden milion korun a tato částka ve Velké Británii odpovídá zhruba ročnímu platu. Salim tvrdí, že nevěří na používání antikoncepce a ani si nepřipouští, že by snad byl zodpovědný za takové množství potomků. „Našich jedenáct dětí není výsledkem žádné nezodpovědnosti. Antikoncepce neuznáváme, protože ctíme první příkaz boží, který říká, abychom se množili. Rozhodnutí mít velkou rodinu rozhodně nelituji,“ cituje Daily Mail jeho vyjádření v pořadu veřejnoprávní stanice Channel 5.

Salim žije s jedenácti dětmi ve věku sedm až dvacet čtyři let ve čtyřpokojovém domě. První dítě měl s dnes čtyřicetiletou manželkou Noreen v roce 1991, kdy jí tehdy bylo pouhých šestnáct let. Vedle prostorného bydlení rodina využívá k cestování minibus. Samotný Salim kdysi pracoval jako učitel, ale díky štědré sociální podpoře mohl svého zaměstnání již před deseti lety nechat, aniž by ohrozil existenci rodiny. Přesto údajně o nalezení nové práce usiluje. „I přes svoji kvalifikaci nemůžu sehnat práci a všechna dostupná pracovní místa by mi přinesla méně než 27 000 liber, které dostávám díky sociální podpoře. Dlouhá léta jsem pomáhal manželce starat se o děti a nyní se cítím i vzhledem ke svému věku vyloučen z trhu práce,“ zmínil Salim.

Hlava početné muslimské rodiny si nicméně stěžuje, že i přes jeho aktivní pokusy získat zaměstnání není zván na pohovory. Vzít práci za příliš nízkou mzdu si potom kvůli malým dětem nemůže dovolit. „Jsem přitom workoholik, který se tvrdé dřiny nikdy nebál. V posledních deseti letech jsem bohužel neměl při hledání práce dostatek štěstí. Týdně utratíme jenom za potraviny asi tři sta liber. K tomu je třeba připočíst další náklady. Pokud by vláda chtěla prosadit snížení sociální podpory na 500 liber týdně, tak bych se proti tomu postavil. Je nás třináct a 500 liber týdně by nám rozhodně nestačilo. Vedle nákupů za tři sta liber musím dávat dětem na různé věci. Všechny chtějí iPhone a to nepočítám útratu při četných náboženských slavnostech či oslavách narozenin. Je to někdy těžké, ale na svém životě nehodlám nic měnit. Díky svým dětem jsem nejbohatší muž na světě. Mám velkou rodinu a jsem na dávkách, což je občas znepokojivé, ale Bůh nám pomůže vše překonat,“ uzavírá Salim.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…