Velké peníze za informace k ničemu. Ekonomka Šichtařová si proklepla testy na koronavirus a píše o velkém skandálu

29.05.2020 12:26

Skandál! Ekonomka Markéta Šichtařová toto slovo použila, když se rozhodla popsat, jak je to s šířením koronaviru v České republice. Čísla, která ve spolupráci s lékařem předložila, mnohé překvapí.

Velké peníze za informace k ničemu. Ekonomka Šichtařová si proklepla testy na koronavirus a píše o velkém skandálu
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová

Ekonomka Markéta Šichtařová má pocit, že se nás stát snaží oblbnout a získat nad občany větší kontrolu. S pomocí strachu. S pomocí strachu z koronaviru, který má na zdraví občanů mnohem menší dopad, než se říká, alespoň podle Šichtařové.

Ta si vzala na pomoc dva typy testů, s jejichž pomocí lze zjistit, zda koronavirus máte nebo jste ho prodělali. PCR test po stěru ze sliznic člověku řekne, zda zrovna prodělává koronavirus. Tedy, možná.

Chybovost PCR testu je 40 %. Ano, opakuji, 40 %. Neboli udělejte člověku, který má v sobě virus, vylučuje ho a je nakažlivý, stokrát za sebou stejný test. Čtyřicetkrát vám laboratoř řekne, že nakažlivý není, šedesátkrát vám řekne, že je. To už není daleko od padesát na padesát. Neboli hoďte si mincí, a budete vědět zhruba totéž,“ napsala Šichtařová na blogu iDNES.cz s dovětkem, že text psala po konzultaci s MUDr. Martinem Vavrušou, který PCT testy provádí.

Tyto testy přitom stojí asi 3 tisíce korun nebo 100 euro a lidé, kteří jezdili pracovat do zahraničí, museli tento test podstupovat povinně. „Museli jste si zaplatit hodně velké peníze za informaci, která má prakticky nulovou hodnotu,“ poznamenala k tomu ekonomka.

Jenže lidé takový test rádi podstoupí. Mají totiž strach, že zemřou. Podle Šichtařové ho přitom mít nemusí. Podle oficiálních ministerských čísel nemoc covid-19 prodělalo asi 9100 lidí a 319 na tuto nemoc zemřelo. Z těchto čísel se dá dopočítat, že na nemoc covid-19 v Česku zemřelo 3,5 procenta nemocných. Toto číslo může vyvola v lidech strach, kterého prý vláda zneužívá k tomu, aby mohla lidem zavřít živnost a držet je doma.

Skutečnost však může být jiná.

V Jihočeském kraj provedli studii, podle které se s nemocí covid-19 setkalo asi 5,7 procenta lidí, ale většina lidí to ani nevěděla, nemoc prodělali bez příznaků. Šichtařová si řekla, že vezme jihočeskou studii jako bernou minci a dovodila z ní, že z 10 milionů obyvatel Česka mohlo nemoc covid-19 prodělat na 570 tisíc lidí. A z nich zemřelo jen 319. Z celkového počtu nemocných je to asi 0,05 procenta. A to ještě není jisté, že všech 319 lidí zemřelo právě na koronavirus.

Jenže těchto čísel by se lidé nebáli a nevzdávali by se dobrovolně svých svobod a svého podnikání. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…