Velký výprask Sobotkovi od lidí na síti. Podívejte se na dopis plný chyb

29.01.2014 17:42

Prezident Miloš Zeman během jmenování vlády vyplísnil premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) za chyby v dopisu s návrhy jmen na ministry. Redaktor České televize Filip Horký na svém profilu na Twitteru zveřejnil fotografii dokumentu i s chybami, kterých si všimla hlava státu. Lidé o tom záhy začali vtipkovat na sociálních sítích.

Velký výprask Sobotkovi od lidí na síti. Podívejte se na dopis plný chyb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval vládu premiéra Bohuslava Sobotky

Většina příspěvků na Twitteru hodnotí chyby ironicky: „Slušné“ či „To nám ta vláda hezky začíná“. Čtenářka „pavlina“ upozorňuje, že se chyby vyskytují až na konci dokumentu, a podotkla: „To už evidentně byli unavení…“

„Šmarja, dyk je premiér, jde si pro klíče od klenotů, to má ještě nějaké sekretářce kontrolovat pravopis?“ dodala čtenářka.

Každopádně je to trapas

„Mrzuté? Ostudné? Každopádně blbý start,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru.

Další reakce se objevily na facebookovém profilu zpravodajského serveru iDnes.cz, který fotografii převzal: „Každopádně je to trapas. Inteligentní jedinec by si měl přečíst, co podepisuje, natož předseda vlády.“

  • Sobotkův dopis s chybami ZDE

Je vidět, jaké dusno dělal Zeman Sobotkovi

Čtenář František ovšem napsal zcela jiné hodnocení, ve kterém připomíná Zemanovu neochotu jmenovat novou vládu. „Z této události je vidět jaký dusno dělal Zeman a Lukoil Sobotkovi do poslední chvíle. Je neuvěřitelné, že takto se chová ke zvoleným poslancům hlava státu? Za druhé z incidentu vyplývá, že administrativa Sobotky a Hradu nepracuje profesionálně, Sobotkova proto, že si věci po sobě nepřečte a Hradu, že si je taky nepřečte a neupozorní na to,“ napsal doslova František.

John: Ministři v čele se Sobotkou se museli červenat jako rajče

Jmenování vlády velmi brzy zhodnotil i bývalý šéf Věcí veřejných Radek John na svém profilu na ParlamentníchListech.cz.

John připomněl, že Zeman má břitký humor a rád jej využívá i během „sebeformálnějších“ situací. „Ale pro tentokrát mi výčet formálních a snad i pravopisných chyb v dopise s návrhy na jmenování ministrů přišel docela vtipný a ministři v čele se Sobotkou se museli červenat jako rajče,“ míní bývalý šéf VV.

„Chyb v úvodu bylo tedy mnoho, otázkou zůstává, kolik jich bude v průběhu, resp. na konci funkčního období. Asi se máme na co těšit…,“ uzavřel Radek John.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…