Vězeň komunismu: Pane Fischere, nekandidujte. Máte lepru jménem KSČ

23.02.2012 16:36

Jan Fischer byl v komunistické straně a jako takový by na prezidenta země kandidovat neměl. O to ho žádá spisovatel Jiří Stránský. Komunismus je totiž podle něj jako lepra, je nevyléčitelný.

Vězeň komunismu: Pane Fischere, nekandidujte. Máte lepru jménem KSČ
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Prvně mu o tomto přirovnání řekl jeho učitel, dramatik a scenárista Markéty Lazarové i Tří oříšků pro Popelku František Pavlíček. Disident, chartista - ale dříve také komunista. "I když doufám, že jsem své členství u těch zločinců (myšleno komunistů) vykoupil svým konáním v disentu, přesto vím jedno: komunismus je nevyléčitelná lepra, jíž jsi poznamenán do konce svých dnů," řekl mu konkrétně.

Na Hrad podle Stránského nepatří ani těžce vykoupená lepra. Prostě žádná. "A teď musím veřejně poprosit pana Jana Fischera, aby si vzpomněl na svou lepru a nekandidoval," vyzval spisovatel expremiéra prostřednictvím komentáře v MF Dnes. I když je prý člověkem, kterého si váží, i přesto ho k tomuto vyzývá.

"Prezident státu ne že "by měl", ale musí být bezúhonný vně i uvnitř (o čemž se přesvědčujeme už devět let). I proto mám už teď nepřijemný pocit, že velké procento současných preferenčních bodů Jana Fischera pochází od podobně postižených," píše Stránský. "Jistěže to nezpůsobil on, ale - kromě členství v téže partaji - i špatné svědomí, které se neschová pod sebetlustší černou čáru oddělující onu minulost od přítomnosti. Tak to holt je."

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …