Vidlák ze Slavičína... Primátor Hřib zavítal domů na venkov a dostal tam příznačný dárek

31.05.2020 18:46

Na jednání zastupitelstva hlavního města Prahy to před pár dny pořádně jiskřilo. S pražským primátorem Zdeňkem Hřibem (Piráti) se pustila do křížku Alexandra Udženija z ODS. Nazvala ho „vidlákem ze Slavičína“ a „dobytkem“. Teď se příběh dál rozvíjí...

Vidlák ze Slavičína... Primátor Hřib zavítal domů na venkov a dostal tam příznačný dárek
Foto: Facebook Zdeňka Hřiba
Popisek: Zdeněk Hřib na koloběžce

Opoziční zastupitelka Alexandra Udženija (ODS) se na jednání zastupitelského sboru rázně zastala radní Hany Kordové Marvanové, neboť měla dojem, že se k ní primátor Hřib choval velmi arogantně. Udženija se rozhodla hájit Kordovou Marvanovou proti primátorovu ‚hulvátství‘ a upozornila ho, že se chová nevhodně, prý nechybělo mnoho a málem mu dala facku.

Označila Hřiba za „vidláka ze Slavičína“ a vmetla primátorovi do tváře, že o Praze skoro nic neví.

Na závěr jsem, pravda, uvedla, že ‚je hovado‘. Následně jsem odešla na své místo. Pak za mnou přišel jeden z koaličních kolegů pana primátora, aby se mi za jeho chování omluvil, a doslova řekl, že ‚se cítí za primátorovo chování strašně trapně‘ (velmi si toho vážím, pochopte, proč ho nechci jmenovat, ale sedělo okolo nás dvacet očitých svědků), a zastupitelstvo pokračovalo do 4.00 ráno,“ uvedla Udženija.

Tím mohlo všechno skončit, ale nestalo se tak. Hřib se rozhodl navštívit své rodiště – Slavičín – a tady dostal do ruky speciální dárek. Vidle.

Rozesmálo ho to.

A pro novináře celou kauzu okomentoval pár slovy.

Na světě existují dva duhy lidí. Jedni dělí lidi na dvě skupiny. Ti druzí to nedělají a myslím si, že naše země potřebuje ty příkopy zahrnovat, než je vytvářet, a právě příkop mezi lidmi žijícími ve velkých městech a těch ostatních částech naší země je jedním z příkladů takových příkopů, a myslím, že tenhle je zrovna nejsnáze zahrnutelný. Mně se dlouhodobě nedotýkají výroky paní Udženije. Toto byla taková třešnička na dortu, ale nijak významně se to nevymyká z jejího komunikačního stylu na zastupitelstvu. Myslím si, že to nejde ani popsat, to se musí fakt zažít,“ vyjádřil se ke střetu na jednání zastupitelstva Hřib pro server iDNES.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…