Víme, kdo vám lhal u Moravce

10.10.2014 12:27

Demagog.cz hodnotil pravdomluvnost kandidátů na pražského primátora a nedopadlo to dobře. Z ověřovaných výroků byla totiž více jak polovina tvrzení nepravdivá nebo neověřitelná. S počtem 6 neověřitelných výroků zvítězil kandidát sociální demokracie Miloslav Ludvík.

Víme, kdo vám lhal u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Politické plakáty v ulicích Prahy. Do termínu voleb zbývá týden

Středeční televizní předvolební debata pražských volebních lídrů nabídla pohled do programů jednotlivých kandidujících subjektů. Demagog.cz zveřejnil výsledky ověřování této debaty z Prahy, kterou provázeli moderátoři České televize Zuzana Tvarůžková a Václav Moravec.

Demagog.cz ověřil 47 výroků, z nichž devět klasifikoval jako nepravdivých. Dalších šest výroků bylo zavádějících a deset neověřitelných. S počtem šesti neověřitelných výroků výrazně ostatní debatující předčil kandidát na primátora za sociální demokracii Miloslav Ludvík. Ověřování tedy vyznívá tak, že věřit nelze ani polovině výroků.

Celá zpráva Demagog.cz.

Osm nejsilnějších stran podle volebního potenciálu, který si ČT nechala zpracovat, diskutovalo problematiku bezdomovectví, bydlení, transparentnosti města a další otázky. V první části vystoupili Petr Štěpánek (Trojkoalice), Miloslav Ludvík (ČSSD), Jiří Payne (Svobodní) a Marta Semelová (KSČM). V druhé části diskuze se pak představili Adriana Krnáčová (ANO), Jakub Michálek (Piráti), Bohuslav Svoboda (ODS) a Tomáš Hudeček (TOP 09).

Demagog.cz poukazuje na překvapivé výroky primátora Tomáše Hudečka (TOP 09) či jedničky z kandidátky hnutí ANO. Adriana Krnáčová totiž uvedla: „Když jsem se naposled dívala na stránku Pražských služeb na hospodaření, tak jsem našla poslední hospodaření za rok 2009.“ A Hudeček argumentoval výrokem, že Ministerstvo vnitra nezveřejňuje jedinou smlouvu. Oba výroky pak Demagog.cz klasifikoval jako nepravdivé.

Výroční zprávy hovoří jinak

Zajímavý je prý také výrok primátora Hudečka o situaci Obecního domu a Kongresového centra. Hudeček prohlásil, že: „Obecní dům je dneska v černých číslech, to samé Kongresové centrum.“ Podle analýzy Demagog.cz je výrok nepravdivý, protože Kongresové centrum skončilo v červených číslech. Dle výroční zprávy Obecního domu za rok 2013 skončila společnost v zisku 15 308 019 Kč. Kongresové centrum však podle své výroční zprávy zaznamenalo ztrátu 233 550 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…