„Přivezli jsme sem čerstvý burčák a na místě vyrábíme hroznovou šťávu,“ sdělil ParlamentnímListům.cz vítěz prestižní soutěže Vinař roku 2017 Jaroslav Javornický. Javornický význam akce ocenil a podle jeho názoru se rok od roku akce zlepšuje. Jejím smyslem je podle něj upozorňovat na to, že i Česko coby tradiční země konzumentů piva má svou dlouholetou vinařskou tradici.
Přehlídku produktů moravských vinařů na letošním ročníku doplňovala nabídka tradičních českých potravin držitelů národní značky kvality Klasa. K mání byly například pražská šunka nebo špekáčky.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Jonáš Kříž