Virus mezi ódéesáky? Stanjura má covid, v pátek potkal stovky delegátů

09.04.2022 15:18

Účast ministra financí a prvního místopředsedy ODS Zbyňka Stanjury na 30. kongresu ODS zhatil covid. „Musel do izolace,“ oznámil novinářům premiér a předseda ODS Petr Fiala nepřítomnost ministra. „Člověk míní a covid mění,“ dodal sám Stanjura ve videovzkazu puštěném před volbou prvního místopředsedy. V pátek na kongresu byl a pohyboval se mezi stovkami delegátů, informuje iDnes.cz.

Virus mezi ódéesáky? Stanjura má covid, v pátek potkal stovky delegátů
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Zbyněk Stanjura

Stanjura kvůli covidu kandiduje na prvního místopředsedu ODS na dálku. „Je nemocný a je v izolaci. Všichni mu přejeme, aby byl co nejdříve zdráv,“ řekla ke Stanjurovu zdravotnímu stavu ministryně obrany Jana Černochová (ODS), která kongres moderuje.

  • Původní zdroj ZDE

V pátečním projevu Stanjura podpořil Ukrajince čelící ruské agresi. „Bojují za nás a my to dobře víme,“ uvedl s tím, že mu vadí, když někteří lidé zpochybňují pětitisícikorunový příspěvek uprchlíkům.

Na kongresu Stanjura vystoupil v pátek i v bloku určeném ministrům. Na zasedání byl ještě osobně a v projevu popisoval kroky vlády v souvislosti s úpravami státního rozpočtu

Stanjura připomněl, že je to přesně půl roku od vyhlášení výsledků sněmovních voleb, ve kterých ODS v koalici Spolu s lidovci a TOP 09 předčila hnutí ANO. Vytvořením koalice Spolu podle něj riskoval svou politickou kariéru především Petr Fiala. „My členové vedení jsme stáli vedle něj a připravili jsme odvážný projekt,“ řekl Stanjura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…