Vít Bárta: Cítím prasárnu ODS

23.08.2013 9:58

Předseda Věcí veřejných Vít Bárta na svých webových stránkách obviňuje ODS z toho, že využívá Generální inspekci bezpečnostních sborů k vlastním politickým hrám. Poté, co se měli občanští demokraté zbavit policejního prezidenta Petra Lessyho, teď údajně došlo i na bývalého šéfa protikorupční policie Tomáše Martince.

Vít Bárta: Cítím prasárnu ODS
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda VV Vít Bárta v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

„Když VV daly v koalici souhlas k vytvoření Generální inspekce bezpečnostních sborů, doufaly, že ODS rukou pana Bílka, respektive prodlouženou rukou Ivana Langera nebude zneužívat tento úřad ve svůj prospěch. Byli jsme naivní a ODS k prasárnám sáhla. Vyštípala nezávislého policejního prezidenta Petra Lessyho, kterého soud zprostil viny a jak je vidno, chystá se i na Tomáše Martince, přestože tento už post šéfa protikorupční policie nezastává,“ nebere si servítky Bárta.

Celý článek Víta Bárty ZDE

„Lessy jmenoval Martince a útvar pod jeho vedením pracoval podle všeho nejlépe v historii. Rozjely se kauzy, které předchozí vedení zametala pod koberec. Počet spisů, objem zabaveného majetku a procento dořešenosti kauz výrazně vzrostly.“ A dodává: „Nevím, co je pravdy na jeho vině či nevině, co je ve skutečnosti za vyšetřováním, ale zase tu cítím prasárnu v podání občanských demokratů.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

14:47 Takže je to pravda. Studentská pečeť už opravdu stojí tolik

Studentská pečeť za 104,90? Je to pravda. Tolik už stojí čokoláda, která ještě loni byla pod stovku.…