Vít Bárta má nového hrdinu. Utekl od Babiše a prozradil, jak to tam chodí

28.09.2013 8:11

Vít Bárta, předseda VV a nyní kandidát za hnutí Úsvit přímé demokracie, označil odchod podnikatele Tomáše Březiny od Andreje Babiše a jeho hnutí ANO za hrdinský čin. Na svém webu pak Bárta chválí ústy Okamury hnutí Úsvit přímé demokracie, které prý jako jediné není rozhádané, protože mu nejde o kšefty, ale o prosazení idejí přímé demokracie.

Vít Bárta má nového hrdinu. Utekl od Babiše a prozradil, jak to tam chodí
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Předseda VV Vít Bárta v pořadu ČT Otázky Václava Moravce

Vít Bárta uvítal zveřejnění důvodů, které vedly majitele betonárky Best Tomáše Březinu k odstoupení z kandidátky hnutí ANO Andreje Babiše. „Pan Březina se svojí rezignací podle mě zachoval jako hrdina, který se Babišovi nebál otevřeně říci, co mu vadí," napsal Bárta na svém webu vitbarta.cz.

Březina totiž kritizuje nedostatečnou pravicovost hnutí a opřel se prý i do samotného Babiše. Vadí mu jeho komunistická minulost a zejména to, jak ji prý Babiš zlehčuje. „ Samozřejmě s tím mám problém. To, že byl členem komunistické strany a hovoří o tom, že tam byl téměř každý, je pro mě těžko přijatelné. Musel jsem to sám se sebou řešit, “ uvedl prý v rezignačním dopise.

Celá glosa Víta Bárty ZDE.

„Prostě není pravda, že každý, kdo měl co do činění se zahraničním obchodem, musel nějakou formou spolupracovat s komunisty. Pan Březina se svojí rezignací podle mě zachoval jako hrdina, který se Babišovi nebál otevřeně říci, co mu vadí,“ napsal Vít Bárta.

Jedině Úsvit není rozhádaný

Vít Bárta nyní spolupracuje s Tomio Okamurou, a tak není divu, že návštěvníkům svého webu nabízí i názory Okamury. Ten ve své glose zdůrazňuje, že neshody mezi kandidáty prý nejsou jen v hnutí ANO.

„Stále kolem sebe vidím neshody, sváry a půtky kvůli umístění na kandidátkách. Ty se však netýkají hnutí Úsvit, ale ostatních politických subjektů,“ cituje Bárta Okamuru.

Okamurovci pak poukazují například na  případ Miroslava Šloufa, který byl vyhozen z kandidátky na popud vedení SPOZ. A  také mluví o rozpolcenosti ODS v linii Němcová – Kuba. Takovou rozpolcenost vidí i v ČSSD v ose Sobotka – Hašek. „TOP 09 ve snaze utlumit vnitřní boje raději zavedla `stavovský` poplatek 50 000 za první místo v kraji. Jak můžou strany, které jsou takto rozhádané už ve volební kampani, vést úspěšně zemi?“ ptá se Okamura.

„Jediný subjekt, který táhne za jeden provaz, je hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury, protože na rozdíl od ostatních mu nejde o kšefty, ale o prosazení idejí přímé demokracie,“ uzavírá Vít Bárta příspěvek k volbám na svém webu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…