Vitásková plánuje: Bakalovi vyvlastníme vše. Dojde na luxusní obchody v Pařížské, podíváme se i na Havlovu knihovnu

22.09.2016 17:27

Předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková, která kandiduje v senátních volbách jako nezávislá kandidátka za Úsvit - Národní koalici, dnes představila návrh zákona, který by měl vyvlastnit Bakalův majetek. Výnos z dražby by následně chtěla převést na účet Moravskoslezského kraje a poté i na účty občanů, kteří díky Bakalovi přišli o střechu nad hlavou a práci.

Vitásková plánuje: Bakalovi vyvlastníme vše. Dojde na luxusní obchody v Pařížské, podíváme se i na Havlovu knihovnu
Foto: B. Richterová
Popisek: Alena Vitásková a Miroslav Lidinský na tiskové konferenci

Vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly je podle Vitáskové jedinou možností, jak krádež OKD alespoň částečně napravit. „Ti, kdo pomáhali vytunelovat OKD, sedí ve vládě a nikdo je nestíhá. Současná Sobotkova vláda je spojena i s ekonomicko-politickou mafií, která vydělává například na obnovitelných zdrojích energie. Vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly je jedinou možností, jak krádež OKD alespoň částečně napravit,“ řekla na tiskové konferenci předsedkyně ERU a nezávislá kandidátka Úsvitu do senátu Alena Vitásková.
 
Zdeňka Bakalu velmi často kritizuje i prezident Miloš Zeman, který mimo jiné prohlásil, že Bakalu je třeba zavřít, a často ho srovnává s Viktorem Koženým, a tak není divu, že Alena Vitásková v něm nachází podporu. „Vážím si podpory pana prezidenta Zemana, za jeho postoje. S panem prezidentem sdílím názor jak na solární barony, tak i na Zdeňka Bakalu. Oba tyto velké problémy nelze vyřešit bez spolupráce sněmovny, Hradu a senátu, kde tato témata beru za svou prioritu. Co se týče názorů poslanců Úsvitu, jsem ráda, že návrhy zákona o vyvlastnění majetku Bakaly předložili. Zá zásadní však považuji pozměňovací návrh, aby byl výnos z dražby vyvlastněného majetku převeden na účet Moravskoslezského kraje a následně především na účty občanů, kteří kvůli Bakalovi přišli o střechu nad hlavou a mnozí také o práci,“ dodává Vitásková. 
 
 
Zákon o vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly se týká vyvlastnění vydavatelství Economia, soukromé rezidence na Šumavě, ale jako důležité Vitásková považuje vyvlastnit také Bakalovu společnost Luxury Brand Management, která prodává luxusní zboží v Pařížské ulici v Praze.
 
Návrh zákona na vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly podporuje i předseda Úsvitu - NK Miroslav Lidinský, který dodává: „Návrh na vyvlastnění majetku Zdeňka Bakaly je zcela mimořádný prostředek, který podáváme opravdu pouze v mimořádných situacích. Úsvit se snaží zastavit rozkrádání majetku České republiky, a proto jsme iniciovali zřízení komise D47 a podporovali vyšetřovací komisi. Obzvláště blamáž s vyšetřovací komisí na dálnici nás vedla k rezignaci na spolupráci se Sobotkovou ČSSD na vyšetřování lumpáren. Úsvit na vládu České republiky dal již několik trestních oznámení včetně trestního oznámení za vyplácení nepřiměřené podpory solárním baronům. I když policie naše trestní oznámení šetří a i když je zjevné, že dotace na obnovitelné zdroje jsou přemrštěné a podle ERU nezákonné, vláda je dál vyplácí, a to bez pozornosti médií. V případě Zdeňka Bakaly hrozí prodlení, pokud nebudeme rychle reagovat,“ nabádá k rychlému konání Lidinský.  
 
 
A bude se vyvlastňování týkat i Knihovny Václava Havla? „Postupně chceme vyvlastnit veškerý Bakalův majetek. Co se týče Knihovny Václava Havla, tak tato knihovna byla poskytnuta jako dar nadaci, čili je to trošku jiný režim. Ale samozřejmě že se tím budeme zabývat,“ odpovídá Vitásková. 
 
ParlamentníListy.cz zajímalo, zda se Vitásková jako nezávislá kandidátka za Úsvit - NK zúčastní i demonstrace proti imigrantům, která se koná příští středu. „Demonstrace se samozřejmě zúčastním, pokud vím, je to demonstrace proti islamizaci, imigraci a samozřejmě že budu také proti tomu, aby z Ostravska vzniklo ghetto, čili se této demonstrace zúčastním jako patriot. A jestli někdo neví, kdo je to patriot, tak je to vlastenec,“ potvrzuje svoji účast Alena Vitásková. 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

20:25 Debakl Nerudové. „Nemá na to. Ještě že není prezidentka.“ Po debatě se jedna hvězda rozjela

Vystoupení Danuše Nerudové v superdebatě lídrů kandidátek do eurovoleb jako „historický debakl“ zhod…