Víte, jak Klinika zkomplikuje své vyklizení? Pomohou tuleni, lachtani a velryby

10.01.2019 8:52

Nadešel „Den D“. Komunitní sociální centrum Klinika na pražském Žižkově má být vyklizeno. Aktivisté, kteří dlouhodobě pobývají v objektu v rozporu se zákonem, ho odmítají opustit. Budova patří Správě železniční dopravní cesty a jejímu řediteli Jiřímu Svobodovi došla trpělivost. Před kamerami popsal, co se stane dnes dopoledne.

Víte, jak Klinika zkomplikuje své vyklizení? Pomohou tuleni, lachtani a velryby
Foto: szdc.cz
Popisek: Správa železniční dopravní cesty

„Dneska začíná vyklízení budovy bývalé plicní kliniky v Praze,“ začal zvolna Svoboda s tím, že hned po vyklizení bude objekt stavebně stabilizován. SŽDC ctí zákony a rozhodnutí soudů, která platí pro všechny občany bez výjimky. Soudy všech instancí potvrdily, že správcem objektu je SŽDC, a my máme jasnou povinnost, jak spravovat státní majetek. Velice mě mrzí, že se vše dostalo do mediálního tlaku, ve kterém jsem přímo vyzýván k tomu, aby SŽDC porušovalo zákony tohoto státu,“ pokračoval Svoboda.

Jednal jak s představiteli Kliniky, tak s představiteli hlavního města, ale teď je odhodlán přikročit k realizaci opatření, které nařídil soud, to jest k exekuci. Učiní tak prý i v zájmu nezákonných uživatelů tohoto objektu, protože stávající stav budovy prý ohrožuje i jejich zdraví.

„Exekutor přijde v 10 hodin do objektu a zahájí exekuci. Zároveň seznámí přítomné s tím, jak bude pokračovat. Dnes tam probíhá demonstrace k Mezinárodnímu dni tuleňů, lachtanů a velryb. Tuto demonstraci povolila Praha 3. Až tato akce skončí – ve 13 hodin odpoledne – exekutor přikročí k úkonu,“ pokračoval Svoboda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…