Vítek: Hušák si řekl o úplatek. Hušák: Lže. Řekl bych si o víc

01.03.2011 15:25

Šéf loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák si měl říct o úplatek. Ten to ale popírá. Většinový věřitel firmy, miliardář Radovan Vítek, který to tvrdí, prý lže. Kdyby to totiž byla pravda, řekl by si Hušák o daleko víc peněz než "jen" o 200 milionů.

Vítek: Hušák si řekl o úplatek. Hušák: Lže. Řekl bych si o víc

"Hušák se ve firmě zabetonoval. Za to, že se odbetonuje, chce zaplatit. To není korupce," řekl serveru lidovky.cz Vítek. Hušák ale reagoval soudem. Prý ať to podnikatel dokáže.

"Dvě stě milionů?" ohradil se Hušák. "To mě pan Vítek opravdu pobavil. To bych byl hodně z laciného kraje. Kdybych takovou možnost měl, a pan Vítek dobře ví, že ji nemám, tak se znalostí situace Sazky a její hodnoty, bych si řekl o úplně jinou částku."

Vítek prý účelově lže, protože cítí, že v Sazce ztrácí vliv. "Nejde o první lživá tvrzení pana Vítka, za některá ho již SAZKA, a.s., zažalovala, a pan Vítek bude muset každopádně počítat s tím, že i tato slova bude muset prokázat u soudu. Naštestí jsem s panem Vítkem nikdy nejednal bez několika svědků. Taková prohlášení činí člověk, který ví, že se blíží konec příběhu, a jemu došly věcné argumenty. V odborné mluvě se takovým slovům říká pomluva a při svém vzdělání by pan Vítek měl vědět, co to je."

Ano, řekl si. Ne, neřekl si

Někteří ze svědků jednání tvrdí, že se o ničem takovém nemluvilo. Jiní ale takovou možnost připouštějí. "Něco takového při jednání padlo, ale nepamatuji si, jak přesně to bylo rečeno," řekl lidovkám.cz například předseda atletického svazu Libor Varhaník.

"Já jsem podobné řeči už zaslechl, ale nedokáži si představit, jak chce pan Vítek svá tvrzení dokazovat. Pokud je to ale pravda, určitě by to změnilo pohled mnoha lidí na Aleše Hušáka," podotkl místopředseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Čtěte:

Vítek má plán, jak na Sazce vydělat. Nemá od ní ale ani korunu

Městský soud určil správce pro insolvenční řízení se Sazkou

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…