Vláda bude znovu jednat o zmrazení výdajů v rozpočtu

21.03.2012 7:45

Ministři se dnes vrátí k jednání o zmrazení výdajů v letošním rozpočtu za 23,6 miliardy korun. Na předchozích dvou zasedáních vláda projednávání o návrhu přerušila, v rámci koalice je totiž nutné ještě dořešit vázání výdajů v jednotlivých resortech. Na nutnosti zmrazení výdajů se ale již dříve shodla porada ekonomických ministrů, obecně s ní souhlasila i vláda.

Vláda bude znovu jednat o zmrazení výdajů v rozpočtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Unavený premiér Petr Nečas ve sněmovně

Problematické je především vázání 4,5 miliardy korun v rozpočtu ministerstva školství, které se nelíbí Věcem veřejným a jejich ministrovi Josefu Dobešovi. Úterní koaliční schůzka k vázání peněz v jeho rozpočtu byla neúspěšná.

Jednodušší přístup k dotacím EU

Kabinet se bude věnovat také návrhu ministerstva pro místní rozvoj (MMR), který má zjednodušit přístup k dotacím z Evropské unie v rozpočtovém období 2014 až 2020. Žadatel by podle něj například nemusel dokládat řádově desítky příloh, jako dokládá dnes, ale úřady by měly být schopny si je získat samy prostřednictvím sdílených přístupů do databází a registrů.

Mimo jiné bude mít vláda na stole i další návrh MMR, který upravuje způsob úhrady služeb spojených s bydlením. Nová norma má změnit například podmínky pro úhradu vodného a stočného, odvozu odpadu nebo užívání výtahů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…