Vláda by dnes měla schválit žádost o prodloužení nouzového stavu

24.04.2020 6:50

Ministerstvo zdravotnictví dnes vládě předloží materiál týkající se prodloužení nouzového stavu. Kabinet by měl formálně schválit, že požádá Poslaneckou sněmovnu o to, aby nouzový stav trval do 25. května. V současnosti platí do 30. dubna. Všichni členové kabinetu podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) s prodloužením nouzového stavu souhlasí. Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) uvedl, že vláda o to Sněmovnu požádá už v pátek.

Vláda by dnes měla schválit žádost o prodloužení nouzového stavu
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD)

Ministři by také měli dokončit jednání o přesunu čtyř miliard korun z vládní rozpočtové rezervy do fondu Exportní garanční a pojišťovací společnosti. Peníze dostane jako záruky k úvěrům poskytovaným velkým firmám postiženým v souvislosti s koronavirem.

Kabinet by mohl projednávat také návrhy ministerstva práce a sociálních věcí. Resort chce od příštího týdne začít postupně s obnovováním sociálních služeb, které musely kvůli šíření koronaviru v půli března přerušit provoz. Otevíraly by se od 27. dubna do 8. června v dvoutýdenních intervalech. Ministryně práce Jana Maláčová (ČSSD) chtěla také ve vládě jednat o případném odkladu či odpuštění sociálních a zdravotních odvodů firmám, a to na tři až šest měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…