Vláda chystá reformám reklamu. Vysvětlí, proč jsou dobré

29.09.2011 13:15

Vláda plánuje na přelomu roku a v roce příštím rozjet reklamní kampaň, kde by měla lidem vysvětlit, proč jsou reformy, které chystá a schvaluje, dobré. Zaplatit by si to měly jednotlivé resorty samy.

Vláda chystá reformám reklamu. Vysvětlí, proč jsou dobré
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Karel Schwarzenberg, Petr Nečas a Radek John

"Klíčové je na politické úrovni komunikovat práci na reformách neustále. V rámci placené kampaně nicméně až ve chvíli, kdy je jasná jejich úplná podoba a nehrozí, že se jejich parametry změní," nechal se pro Hospodářské noviny slyšet mluvčí vlády Jan Osúch.

Do oběhu by se měly dostat brožury a různé letáky vysvětlující podstatu reforem. "Měly by vyjít pod hlavičkou Úřadu vlády či jednotlivých ministerstev," dodal Osúch.

Resorty práce i zdravotnictví se na reklamu těší

Některá ministerstva chtějí s reklamou začít co nejdřív. Například Ministerstvo práce a sociálních věcí už vyhlásilo soutěž na reklamu. Chce do ní investovat nejvýše dva miliony korun. "Do soutěže se přihlásily čtyři agentury, z nichž jedna byla vyřazena pro nesplnění požadavků. Smlouva bude podepsána do konce týdne," uvedla pro HN mluvčí ministerstva Viktorie Plívová.

Na reklamu se těší i ministerstvo zdravotnictví. "Chtěli bychom vysvětlit standardy a nadstandardy a taky to, že tady nevzniká nic jako péče pro chudé. Vhodným prostředkem by byla televize," řekl mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň.

Kampaň by se měla rozjet nejpozději na začátku roku 2012. Experti z reklamních agentur ale podotýkají, že aby měla nějaký dopad, bude muset stát podstatně více, než s jakými částkami ministerstva předběžně počítají.

Čtěte:

Vláda souhlasí s omezením imunity poslanců a senátorů

Nečas: Vláda má tah na branku, ale některé reformy nás ještě čekají

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

19:20 „Za 35 Kč pohoda. Žádný Maggi.“ Takhle jedí komunisti v centru Prahy. Odhaleno na kameru

Youtuber Starej fotr se vydal do ulice Politických vězňů v Praze, kde podle jeho slov sídlí klub KSČ…