Vláda má rozhodnout o nové odpadové legislativě či minimální mzdě

09.12.2019 6:04

Vláda se dnes vrátí k návrhům nové odpadové legislativy, která počítá mimo jiné s růstem poplatku za ukládání směsného komunálního odpadu na skládky. Nová pravidla by měla platit od počátku roku 2021, ale mají řadu kritiků. Kabinet má dnes také příslušným nařízením stvrdit dohodu o růstu minimální mzdy od ledna o 1250 korun na 14.600 korun.

Vláda má rozhodnout o nové odpadové legislativě či minimální mzdě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Ministři posoudí rovněž novelu zákona o státním občanství, která zavádí přísnější podmínky pro získání občanství. Žadatelé podle ní budou muset nově prokázat například to, že se nedopustili některých přestupků. Zákon si také klade za cíl zařadit Slováky, kteří měli po rozpadu Československa při rozhodování o nabytí občanství zvláštní postavení, na úroveň občanů ostatních zemí Evropské unie.

Jako posledním ze státních zaměstnanců, kteří mají na základě koaliční dohody v příštím roce dostat 1500 měsíčně navíc, má dnes vláda upravit platové tabulky členům bezpečnostních složek. Jednat bude také o počtech členů vězeňské služby v příštím roce či změnách na úřednických místech plánovaných od ledna příštího roku. Na programu má kabinet také zprávu o stavu životního prostředí v minulém roce.

 

reklama

autor: čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…